Acasa Top SecretServicii secrete Şeful Al-Qaida în Pakistan, ucis de o dronă americană

Şeful Al-Qaida în Pakistan, ucis de o dronă americană

scris de D.S.S.
4 afisari

Liderul operaţional al Al-Qaida în Pakistan, Badar Mansoor, a fost ucis joi de o dronă americană la Miranshah, în districtul tribal Waziristanul de Nord din nord-vestul ţării, principalul bastion al talibanilor pakistanezi, transmite AFP, citând responsabili ai serviciilor de informaţii pakistaneze şi un membru al insurgenţilor lui Mansoor.

Badar Mansoor ucis de o drona a CIA

Potrivit surselor, Mansoor a murit într-un atac cu drone al CIA, produs în cursul nopţii, în care au fost ucise patru persoane, printre care şi soţia acestuia.’Moartea lui Mansoor este o lovitură majoră pentru capacităţile Al-Qaida de a lovi în Pakistan‘, a subliniat unul din responsabilii pakistanezi.
Dacă ea va fi confirmată, este o veste excelentă pentru lupta antiteroristă în regiune, pentru că /Mansoor/ era una din principalele ţinte ale SUA şi Pakistanului‘, a declarat pentru AFP un expert occidental în contraterorismul în regiune. Potrivit serviciilor pakistaneze, Badar Mansoor avea în jur de 40 de ani şi era originar din Dera Ghazi Khan, din centrul Pakistanului. El a fost principalul responsabil al mai multor atentate care au însângerat ţara în ultimii ani, comise mai ales de talibani pakistanezi aliaţi ai Al-Qaida. Aproape 5.000 de persoane au murit în aceste atentate începând din vara lui 2007.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult