Acasa Top SecretServicii secrete Şeful Brigăzii de Informaţii Militare „Alexandru Averescu” a fost trecut în rezervă

Şeful Brigăzii de Informaţii Militare „Alexandru Averescu” a fost trecut în rezervă

scris de Doru Dragomir
748 afisari

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care generalul de brigadă Lucian-Marius Ivanov, comandantul Brigăzii de Informaţii Militare „Alexandru Averescu”, a fost trecut în rezervă.
Armata României, participantã la misiuni în provincia Zabul, a îLucian Ivanov preluase, in ianuarie 2014, comanda marii unităţi de la generalul de brigadă dr. Lucian Foca, actualul comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

Brigada de Informatii Militare este subordonata Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA). Comandamentul brigazii functionează la Buzau si coordonează cele trei batalioane de informatii ale Armatei Romane, destinate culegerii de informatii din surse umane (HUMINT– HUman INTelligence), din imagini (IMINT – IMagery INTelligence) si din comunicatiile radio (SIGINT – SIGnals INTelligence).
Militarii romani din Brigada de Informatii sunt pregatiti cu ajutorul unor instructori din SUA, Marea Britanie, Turcia si Israel. Unii dintre militarii Brigazii au participat la misiuni in Afganistan si Irak.
Serviciile secrete ale armatei au primit unda verde pentru infiintarea Brigazii de Informatii Militare de la directorul Comunitatii de Informatii a Statelor Unite ale Americii (DNI).

DGIA a prins putere cu aprobarea serviciilor secrete americane

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult