Acasa Top SecretServicii secrete Şeful SRI, George Maior, nu vrea niciun post de la Ponta

Şeful SRI, George Maior, nu vrea niciun post de la Ponta

scris de A.A.
4 afisari

Şeful SRI, George Maior, nu îşi doreşte niciun post de la Victor Ponta, în eventualitate în care actualul premier va câştiga alegerile prezidenţiale.

Şeful SRI, George Maior, nu îşi doreşte niciun post de la Ponta.

Şeful SRI, George Maior, nu vrea niciun post de la Ponta.

„Referitor la solicitările de a comenta apariţia în spaţiul public a numelui directorului SRI, domnul George Cristian Maior, în legătură cu posibila nominalizare în funcţia de prim-ministru al Guvernului României, Serviciul Român de Informaţii face următoarele precizări: Reiterăm faptul că activitatea Serviciului Român de Informaţii are ca principiu obiectiv, respectat la toate momentele şi nivelurile, neutralitatea şi echidistanţa politică. În acest sens, subliniem hotărârea conducerii SRI de a evita implicarea în eventuale dispute cu substrat electoral, în vederea prezervării propriei misiuni, precum şi a bunei reputaţii dobândite în rândul cetăţenilor României şi al partenerilor instituţionali din ţară şi din străinătate”, se arată într-un comunicat al SRI.

George Maior reafirmă, astfel, că la învestirea noului preşedinte îşi va prezenta mandatul, spre evaluare, fără să manifeste sau să confirme „interesul pentru un anume rol profesional în viitor”.

„Este o datorie de onoare şi un obiectiv profesional legitim, după 8 ani în fruntea Serviciului Român de Informaţii”, a declarat Maior, citat în comunicat.

SRI precizează că poziţia oficială a lui George Cristian Maior este „consecventă, aşa cum a fost aceasta exprimată atât public, cât şi în discuţii directe cu principalii beneficiari”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult