Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Serviciile de informaţii militare din regiune îşi vor întări cooperarea

Serviciile de informaţii militare din regiune îşi vor întări cooperarea

scris de Ziua Veche
2 afisari

Directorii serviciilor de informaţii militare din nouă ţări din Balcani şi Europa de Sud-Est, printre care şi România, au semnat o declaraţie comună de cooperare, în cursul unei conferinţe organizate la Belgrad, a anunţat Ministerul sârb al Apărării, citat de AFP.

Reuniunea a fost organizată în colaborare cu Consiliul pentru cooperare regională şi directorul statului major al serviciilor de informaţii militare din Uniunea Europeană.
Semnatarii acestei declaraţii au căzut de acord să dezvolte o cooperare în domeniul ameninţărilor de securitate şi să depună eforturi comune pentru a îmbunătăţi schimburile de informaţii la nivel regional, potrivit unui comunicat primit vineri de AFP.
Documentul a fost semnat de directorii serviciilor de informaţii militare din Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Slovenia, Macedonia şi Serbia.
Prima reuniune la care au participat directorii de servicii de informaţii militare ai ţărilor din regiune a avut loc în 2009 la Bucureşti. Cea de-a treia, din 2011, se va desfăşura în Bosnia-Herţegovina.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult