Acasa Top SecretServicii secrete Serviciile de informaţii averizează: SUA şi UE, depăşite de China în 2030

Serviciile de informaţii averizează: SUA şi UE, depăşite de China în 2030

scris de L.M.
31 afisari

Consiliul Naţional de Informaţii (CNI), unul dintre serviciile de informaţii ale SUA, a avertizat că UE şi SUA vor fi depăşite de China, până în anul 2030.

Serviciile de informaţii averizează: SUA şi UE, depăşite de China în 2030

Serviciile de informaţii averizează: SUA şi UE, depăşite de China în 2030

Epoca dominaţiei economice americane şi europene are mai puţin de două decenii de viaţă, conform unui raport al CNI. Studiul, numit Tendinţe Globale 2030, prevede că economia chineză o va depăşi pe cea a Statelor Unite între 2022 şi 2030. El susţine că, în 2030, cota din comerţul mondial deţinută de triumviratul format din SUA, Europa şi Japonia, care a dominat până acum, va scădea de la 56% la sub jumătate, transmite RADOR.

Raportul mai afirmă că India şi China nu sunt singurele ţări asiatice în ascensiune, care vor înclina balanţa puterii mondiale de la vest spre est. Un alt grup – supranumit Viitorii Unsprezece, format din Bangladesh, Egipt, Indonezia, Iran, Mexic, Nigeria, Pakistan, Filipine, Turcia, Coreea de Sud şi Vietnam – va depăşi până în 2030 Uniunea Europeană cu 27 de membri din punct de vedere al PIB colectiv.

Publicarea raportul elaborat de Consiliul Naţional de Informaţii (CNI) al SUA coincide cu începutul celui de-al doilea mandat al preşedintelui Barack Obama la Casa Albă.

Secţiunea dedicată Europei oferă o perspectivă sumbră asupra impactului crizei datoriilor suverane. „Criza din zona euro a expus tensiunile şi disensiunile dintre statele membre şi, pentru prima oară după zeci de ani, a ridicat întrebări fundamentale privind viitorul Europei”, scrie în raport, care adaugă că UE post-criză „nu va semăna cu Europa de astăzi”. Printre scenariile pentru zona euro se numără şi prăbuşirea euro şi, apoi, a UE însăşi. Dar raportul ia în calcul şi posibilitatea ca liderii UE să facă un „efort federalist”, care să ducă la o „renaştere” europeană. Conform acestui scenariu, „Europa este pe cale de a-şi realiza concepţia originară privind o uniune economică şi monetară cuprinzătoare şi… rezultatul va fi că va ieşi întărită”.

Raportul mai estimează că „populaţia musulmană a Europei se va dubla, de la 4,1% la 8%”, până în 2030. Se preconizează că populaţia lumii va creşte cu circa 15%, la 8,3 miliarde de oameni, faţă de 7,1 miliarde în 2012. La prezentarea raportului, Christopher Kojm, preşedintele CNI, a declarat că „ascensiunea spectaculoasă a economiilor asiatice afectează în mod dramatic… influenţa Statelor Unite”.

21 comentarii

BULA 12-12-2012 - 16:23

Despre tarile din CAER (URSS + Europa de Est), care in anii ’70 produceau 46% din marfurile industriale, nu se mai aude nimic. Au fost anihilate de NATO prin razboi neconventional, prin agenti (evreimea locala) pusi in functiile de decizie.

ValVerde 12-12-2012 - 16:34

Asa e bai guritza, pentru ca Americii si Europei (conduse de evrei) le plac mai mult asiaticii.
Si musulmanii.
Asa ca au facut un plan, sa dezmembreze Europa de Est si sa ajute Asia.

Asta vrei tu sa zici….Bula?

digital 12-12-2012 - 16:55

impotentule mintal,nu mai face pe prostalăul!
guriștii,tăi sunt atât de orbi în goana după….verzișori,încât nu realizează dezastrul!

ValVerde 12-12-2012 - 16:57

Unde vezi tu dezastru, mai gutuie ?

digital 12-12-2012 - 17:04

dacă nu-l vezi….stai acasă!
dreq de retardat!
o să-l vadă nepoții tăi,dacă-i vei putea avea!!!!
ești tare bou dacă nu pricepi că amerlocii sunt pe ducă!

ValVerde 12-12-2012 - 17:37

Nu mai prapaditule, chiar daca economia SUA nu va mai fi cea mai puternica din lume, si chiar daca influenta SUA pe plan international se va reduce, asta nu inseamna nici dezastru, nici faptul ca tara e pe duca.

Numai neuroni anemici ca ai tai sau ai lui Bula pun semnul egal intre dinamica economiei mondiale si „dezastru”

PS E normal sa existe schimbari, e de asemenea foarte probabil ca previziunile astea sa nu se realizeze, si chiar daca se realizeaza, va fi mai curind pe vremea nepotilor nepotilor mei. Nu-i cunosc, e treaba lor sa se adapteze noilor conditii.

digital 12-12-2012 - 18:40

pentru marea majoritate a americanilor,modul de viață american,ca stil de viață,va fi un dezastru!!!!
iar cum voi,amerlocii,inclusiv tu(ce mă bucur pentru tine!),acest dezastru se va concretiza în inadaptabilitatea a câtorva generații bune,la criză,austeritate și un mod de viață,așa zis primitiv,în următorul secol!
așa să vă așute,Dumnezeu!!!

ValVerde 12-12-2012 - 21:44

@Degetica

Deci tu prezici ca SUA va fi in viitor ceea ce e Romania azi…
Raule…cita ura….

geek-a-contra 12-12-2012 - 18:24

curat dezastru coane fanica…. o china care acum are 1,6 miliarde de locuitori va produce peste fro 20-30 de ani lafel sau mai mult decit o america (sua, na…) care are, tot acum, 320 milioane delocuitori… adica pe intelesul bulangiilor: peste fro 20-30 de ani china va avea un venit brut per capita egala cu cca 20% din numitul venit brut per cap de amerloc. asta in ipoteza ca dinamica economiei mondiale va ramine similara cu cea de acum. cum spuneam, curat dezastru coane fanica…..

p.s. de vro doi ani s-a constatat o regrupare / retragere a marilor firme in afara chinei si, ceva de mai curind, tot mai multe firme americane isi repatriaza capacitatile de productie. semnalul a fost dat de, culmea, apple

geek-a-contra 12-12-2012 - 18:27

p.s. si care-i gesheftu’ Ro din chestia cu china care va face si va drege? va avea de unde cumpora si mai multa marfa ieftina? ca de produs….

digital 12-12-2012 - 18:51

p.s. de vro doi ani s-a constatat o regrupare / retragere a marilor firme in afara chinei si, ceva de mai curind, tot mai multe firme americane isi repatriaza capacitatile de productie. semnalul a fost dat de, culmea, apple

bă băiatu…..studiază și aplică,teoria black-hole,și o să vezi că expansionismul a asigurat suportul unor imperii mii de ani!
iar tu o dai cu regruparea?
e ca și când ai avea un cort și un foc,iar nevoia de spațiu și aer te-ar împinge să dormi între ele,ca să beneficiezi de amândouă!
țeapă!
dimineață,vei fi ,bocnă,prietene!!!

geek-a-contra 12-12-2012 - 19:25

daca duci la wallmart, cea mai ieftina retea de supermarketuri din sua, ai sa vezi ca de unde acum 2-3 ani majoritatea produselor erau „made in china” acum sint „made in bangladesh”… apple a anuntat transferul unei parti din productie in sua. la fel GE, foxconn (1 milion, da: 1.000.000 de roboti vor inlocui cele citeva milioane de orezari din china…), marvell, etc, etc…. cauzele? simplu: rorbotizarea este mai ieftina decit chinezul, salariile in china au crescut mai repede decit productivitatatea, cheltuieli de transport, risc politic, evitarea tranferului nedorit/gratuit de knowhow, etc, etc…

scuza-ma dar nu am timp de teorii blackhole si alte shituri. procuparile mele practice si contractuale, nu teoretice, sint cu totul altele…. daca te vei limita la titlurile bombastico-senzationaliste din ziare la asta vei ramine….

p.s. pricipalul meu client, o firma japoneza :), a renuntat la o buna parte din productia din china in favoarea sua si europa occidentala. stii cum a rezumat un amic de acolo cauza? „peanuts you pay, peanuts you get”. daca nu intelegi cauta sa vezi ce inseamna „costs peanuts….”

digital 12-12-2012 - 19:51

o să vezi cât de curând,cât te ține,….peanuts-ul,tău!
stay close!

BULA 13-12-2012 - 10:32

La cat de mult s-a degradat invatamantul in SUA, si mai e si pe bani, sa n-ajunga toti tinerii prin scoli, nu e exclus ca americanii sa fie depasiti de chinezoi si la capitolul cercetare si dezvoltare in stiinta si inginerie.
S-a pornit avalansa chinezeasca si americanasii vor fi sufocati. Tare ma bucur, ca si ei au facut mult rau tarilor din Europa de Est.

jan dinu 13-12-2012 - 10:46

Chinezoaicele comuniste miliardare vin aici shi „nasc” Born in USA”
Daca „nesatui astia de ameleegani „n-ar maai cumpara
acum de „mosh gerila ” toate produsele lor …ar colapsa
imediat . Dar cum bijjnitarii de aici au – sclavi – in juru lumii
le merg afacerile atita timp cit statul – vama – nu le percepe taxe.
Chinezii acolo sunt doar SUBcotractori …..atza shi sirma –
furnizata pentru manufactura e tot de acolo …din alt orash…
cirpele la fel inclusiv AARRMMAANNII…care costa …pe cel
care vrea sa aratae la 4 ace …Cit merge merge …apoi ….??
JD-USA

BULA 13-12-2012 - 10:56

Jenica, lasa vrajelile ca stii bine ca sistemul de invatamant (liceu) din SUA e cel mai de kakat si scoateti zombi din scoli. Tot asa de prost a ajuns si tarile unde au americanii influenta (Anglia, Australia, Germania, etc). O sa va haleasca chinezoii, cu pene cu tot.

jan dinu 13-12-2012 - 11:04

Tu sustii exact ce-a zis un – Presedinte al
unei mari universitati de aici …loco …
Dar EU nu vreau s-accept ….doar asha
din motive patriotice !
PS mai bine ai consulta (citi – informa )
pe un dr.Joel Fuhrman..despre nutritie
ce cauzeaza — zombizarea generala – …
JD-USA

BULA 13-12-2012 - 12:14

Eu gandesc cu mintea mea si am experienta de 30 de ani in invatamant (liceu + universitate). Am trecut recent si prin experienta cu scoala lu’ fi-miu (gimnaziu, liceu) si sunt „pe problema”.
Pot sa spun ca invatamantul mediu de la noi, din anii ’60 -70 era NET SUPERIOR in raport cu cel anglo-saxon (cel de stat, nu la particulari), pe partea de teorie si ca mod de abordare (programe si exigenta). Noi nu am avut dotari pentru laboratoare (aparatura si consumabile) si de asta absolventii erau impiedicati la practica si intrau in „regim stabilizat” doar dupa cativa ani de lucru la fabrica. Grav a fost si faptul ca absolventii bine pregatiti (elita) nu erau folositi si platiti pe masura dupa angajare in productie. Sistemul comunist nu dadea voie ca aia mai destepti si pusi pe treaba sa sara inaintea prostilor („cine invata si munceste, are tot ce vrea, cine sta si leneveste, are tot asa).
Dar si la noi s-a stricat invatamantul, incepand cu anul 1975 (aproximativ), de cand a fost dat jos din functie ministrul Mircea Malita si invatamantul a fost condus de analfabeta si incuiata Elena Ceausescu, sfatuita prost de niste diversionisti care lucrau pentru KGB sau NATO si care o lingeau in fund.
Dupa ’96 s-a dus de tot invatamantul liceal si incepand cu anul 2000 s-a simtit si la facultati. E dezastru total !

Iar la americani nu se invata nimic consistent, pentru ca s-a mers prea mult dupa ideia „mecanicista” ale lui Henry Ford (individ talentat, dar fara prea multa scoala), conform caruia forta de munca se califica rapid, la banda, si nu e necesar ca patronii sa dea statului multi bani pentru educatie. Numai ca acum muncitorul de la banda a fost inlocuit de roboti si e nevoie de forta de munca cu pregatire inalta, care sa produca ceva cu capul (cam ce fac galbejitii de la SAMSUNG).

andra 14-12-2012 - 07:27

„raportul ia în calcul şi posibilitatea ca liderii UE să facă un “efort federalist”, care sNuă ducă la o “renaştere” europeană”.

Desigur, pentru noi, romanii, supravietuirea UE este de dorit. Insa RADOR pune fals problema: chestiunea FUNDAMENTALA pentru viitorul UE nu consta in diferite proiecte de federelizare/SUE. Problema UE este una singura: DEPASIREA CRIZEI.
Nu vom iesi din cfiza prin federalizare sau printr-un alt proiect politic (desi este evident ca aprofundarea integrarii europene reprezinta unul dintre obiectivele principale ale Uniunii si statelor membre), ci PRIN SCHIMBAREA MODELULUI DE (SUB)DEZVOLTARE.

Trebuie sa iesim din criza. Ulterior vorbim despre federalizare.

urbos 14-12-2012 - 07:34

Problema UE este influenta inca nefasta a SUA si a acolitilor. Scapa de asta, scapa de criza. Taratura Merkel ultimul sugaci la licurici, va fi maturata la urmatoarele alegeri.

andra 14-12-2012 - 07:38

Nu toata SUA este asa. Si sper sa scape oamenii cinstiti din SUA si din intreaga Europa.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult