Serviciile secrete britanice recrutează tineri X-Box | Ziua Veche
Acasa Top SecretServicii secrete Serviciile secrete britanice recrutează tineri din generaţia X-Box

Serviciile secrete britanice recrutează tineri din generaţia X-Box

scris de D.S.S.
2 afisari

Marea Britanie a lansat  o campanie inedită pentru recrutarea de tineri care nu au urmat studii superioare, dar sunt aşi ai reţelelor sociale şi ai jocurilor video, pentru a ajuta serviciile de informaţii să contracareze atacurile informatice, relatează AFP.

Vrem să ne sporim eforturile pentru a-i găsi pe cei mai talentaţi care să ne ajute să ne păstrăm expertiza în domeniul informatic‘, a subliniat ministrul britanic al afacerilor externe William Hague, în cadrul unei vizite la Bletchley Park, în sudul Angliei. Acest loc istoric a fost sediul fostului cartier general al serviciilor de ascultări şi informaţii însărcinate cu decriptarea codurilor şi mesajelor cifrate ale naziştilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Sunt tinerii inovatori ai noii generaţii, care vor asigura securitatea ţării noastre în anii care vor veni în faţa ameninţărilor la fel de serioase ca cele pe care le-am cunoscut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial‘, a adăugat ministrul. O sută de ‘tineri ai generaţiei ‘X-Box”, o consolă de joc video, care ‘au crescut în lumea reţelelor sociale şi a jocurilor interactive’, vor fi recrutaţi şi formaţi pentru a se integra serviciilor britanice de informaţii, în cadrul ‘unei noi scheme de învăţare’, a precizat Foreign Office într-un comunicat.

Nu este nevoie ca aceşti tineri să fie absolvenţi de universitate. O diplomă de finalizare a liceului sau o calificare profesională în domeniul ştiinţelor sau tehnologiei sunt suficiente pentru înscrierea la concurs. Marea Britanie a făcut din lupta împotriva criminalităţii cibernetice una din priorităţile politicii sale de apărare, notează agenţia citată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult