Acasa Top SecretServicii secrete Serviciile secrete germane și CIA au creat o bazǎ de date cu islamiști

Serviciile secrete germane și CIA au creat o bazǎ de date cu islamiști

scris de Z.V.
21 afisari

Săptămânalul Der Spiegel a dezvǎluit cǎ serviciile germane de informaţii au cooperat cu CIA ani de zile la crearea unor baze de date cu extremişti musulmani şi susţinători ai acestora ȋn Germania.

Serviciile secrete germane și CIA au creat o bazǎ de date cu islamiști

Sub numele de cod „Project 6” sau „P6”, BND (informaţii externe) şi Biroul federal pentru protecţia Constituţiei (informaţii interne) au colectat împreună cu CIA date despre islamişti, presupuşi terorişti şi contactele lor, scrie revista Der Spiegel. Serviciile de informaţii din cele două ţări au închiriat împreună localuri la Neuss (vest) în 2005, după care s-au mutat la Koln (vest). Der Spiegel mai menționeazǎ că BND a confirmat existenţa unor baze de date, dar precizează că această cooperare a încetat în 2010.

Baza de date include numele, data naşterii şi numărul paşaportului unui reporter de la postul public de radio NDR, Stefan Buchen, care a avut contacte cu un predicator musulman în Yemen şi care a fost în mai multe rânduri în Afganistan. Conform mediafax, cu două săptămâni înainte de alegerile legslative în Germania, informaţii despre spionajul generalizat practicat de către Statele Unite şi dezvăluit de către fostul consultant al serviciilor americane de informaţii, fugarul Edward Snowden, dar şi posibile cooperări între Berlin şi Washington în acest domeniu, s-au dovedit un subiect deosebit de sensibil în opinia publică.

3 comentarii

tomi 09-09-2013 - 17:55

AOLEOO, MAMA, al saselea pe lista CIA ca teroristi islamici figureaza unul cu numele CIU HUHU, zis Antibasistul, cautat in lume ca un terorist periculos in mod deosebit, se zice ca ajunge sa deschida gura si peretii se prabusec pe loc.

Antibasistul 09-09-2013 - 19:34

:)) , sugi poola lui Allahu Netaniahu, ptiuuu!

MalVerde 09-09-2013 - 20:06

E de bun simt ca senatorii, deputatii si presedintele se afla pe aceasta lista.
Ei au complotat sa fie Romania intoxicata cu gaze de sist cancerigene in apa, si cu cianuri la fel.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult