Acasa Top SecretServicii secrete Sfaturile lui Snowden privind securitatea personalǎ ȋn mediul online    

Sfaturile lui Snowden privind securitatea personalǎ ȋn mediul online    

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Fostul angajat NSA Edward Snowden i-avertizat pe utilizatorii de internet ce programe și aplicatii trebuie sǎ evite atunci cȃnd navigheaza online, Google și Facebook aflȃndu-se pe lista neagrǎ.

Sfaturile lui Snowden privind securitatea personalǎ ȋn mediul online    

Sfaturile lui Snowden privind securitatea personalǎ ȋn mediul online

Edward Snowden a acordat recent un interviu prin telefon presei americane, ȋn care a vorbit despre pericolele de securitate din zona online. Conform americanului, „deși cei de la Google și Facebook au fǎcut eforturi ȋn ultimul timp pentru a-i asigura pe utilizatori de pǎstrarea secretului informațiilor lor, aceste platforme online rǎmȃn periculoase pentru ei”. De asemenea, Snowden i-a sfǎtuit pe utilizatorii care folosesc programul Dropbox sǎ scape rapid de acesta.

Mai mult, dupǎ scandalul iCloud, americanul militeazǎ și pentru aplicații mai sigure folosite pe smartphone-uri, ȋn special cele destinate trimiterii mesajelor scrise sau foto. Aplicațiile pe care le recomandǎ Snowden sunt RedPhone și Silent Circle, care, ȋn viziunea acestuia, ar fi mai bune decȃt cele livrate cu programele de operare ale telefoanelor inteligente, potrivit techcrunch.com. De asemenea, fostul angajat NSA și-ar dori un nivel mult mai bun al criptǎrii datelor transmise prin intermediul telefoanelor pentru cǎ aceste dispozitive devin tot mai importante ȋn viața de zi cu zi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult