Acasa Top SecretServicii secrete SITE: Al Qaida amenință să execute un ostatic american

SITE: Al Qaida amenință să execute un ostatic american

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE a anunțat, joi, 4 decembrie, că Al Qaida în Peninsula Araba (Aqpa) amenință într-o înregistrare video să execute un ostatic american.

SITE: Al Qaida amenință să execute un ostatic american (foto:rare.us)

SITE: Al Qaida amenință să execute un ostatic american (foto:rare.us)

Bărbatul care apare în această înregistrare, datând din decembrie 2014, este un fotojurnalist răpit în capitala yemenită, în septembrie 2013. El își dă numele, vârsta și spune că a fost răpit de peste un an în capitala Yemenului. Ostaticul cere ajutor și afirmă că viața sa este în pericol, potrivit informațiilor oferite de SITE.

În înregistrare, combatantul Nasser ben Ali al-Ansi din Aqpa amenință să execute ostaticul în termen de trei zile de la difuzarea documentului video, dacă SUA nu vor îndeplini cerințele grupului. „În caz contrar, ostaticul american deținut de către noi va cunoaște o soartă inevitabilă”, adaugă membrul Aqpa.

Yemenul este un aliat-cheia al SUA în lupta contra Al Qaida. Sanaa a autorizat Washingtonul să lanseze atacuri cu drone de pe teritoriul său împotriva grupării extremiste. Potrivit Agerpres, SUA consideră grupul Aqpa drept brațul cel mai sângeros al rețelei Al Qaida.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult