Acasa Top SecretServicii secrete Site-ul YanukoviciLeaks lansat pentru publicarea documentelor lui Ianukovici

Site-ul YanukoviciLeaks lansat pentru publicarea documentelor lui Ianukovici

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Un grup de jurnalişti şi voluntari ucraineni a lansat site-ul YanukovychLeaks.org, pe care sunt publicate documente ale fostului preşedinte Viktor Ianukovici.

Site-ul YanukoviciLeaks lansat pentru publicarea documentelor lui Ianukovici (foto:businessregard.ru)

Aproximativ 200 de dosare cu mii de documente au fost găsite la 22 februarie, în lacul reşedinţei Mejighiria a lui Ianukovici. În opinia jurnaliştilor, aceste documente au fost aruncate de către persoane care au fugit în grabă, încercând să distrugă toate probele împotriva lui Ianukovici. Documentele conţinând informaţii despre proprietarii reşedinţei sunt sistematizate şi urmează să fie analizate de către jurnalişti. Până în acest moment, pe acest site au fost publicate 752 de documente, potrivit mediafax.

Majoritatea actelor se referă la preţurile enorme pentru servicii de întreţinere a reşedinţei lui Ianukovici şi la salariile angajaţilor.  Sâmbătă, 22 februarie, mii de ucraineni au profitat de prăbuşirea regimului preşedintelui Viktor Ianukovici pentru a vizita, într-o atmosferă de sărbătoare, această reşedinţă luxoasă de la periferia Kievului. Numeroşi vizitatori au oservat contrastul dintre fastul reşedinţei şi mijloacele modeste alocate de către statul ucrainean, de exemplu, pentru şcoli şi spitale. Mejighiria a devenit un simbol al corupţiei regimului, în urma unor multiple anchete, prezentate în ultimii ani în presă, cu privire la „privatizarea ilegală” a reşedinţei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult