Acasa Top SecretServicii secrete Snowden – documente secrete: NSA a încălcat legea de mii de ori

Snowden – documente secrete: NSA a încălcat legea de mii de ori

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Documente prezentate de Washington Post aratǎ cǎ Agenţia Naţională de Securitate (NSA) ar fi încălcat de „mii” de ori legile privind respectarea vieţii private după ce a primit noi compentenţe în urmă cu cinci ani.

nsa

Snowden – documente secrete: NSA a încălcat legea de mii de ori

Aceste infracţiuni au fost dezvăluite de un audit intern şi alte documente secrete, care au fost furnizate cotidianului de fostul consultant american Edward Snowden. Unul dintre documentele citate de Washington Post arată că NSA le-a ordonat echipelor sale să falsifice rapoartele adresate Departamentului Justiţiei şi Biroului directorului serviciilor naţionale de informaţii, înlocuind unele detalii cu termeni mai generali. Potrivit cotidianului, NSA a ascuns, într-un caz, supravegherea neintenţionată a mai multor americani.

Astfel, în 2008, un „număr mare” de apeluri telefonice iniţiate din Washington au fost supravegheate după o eroare de programare care a inversat prefixul zonei capitalei americane (202) cu cel al Egiptului (20). Eroarea nu a fost dezvăluită decât echipei de supraveghere a NSA, afirmă Washington Post. Auditul NSA, ce datează din mai 2012, a numărat 2.776 de incidente în cursul precedentelor 12 luni, privind „colectarea, stocarea, accesul şi comunicarea datelor protejate legal, fără autorizaţie”.

Majoritatea acestor incidente nu erau intenţionate, dar multe dintre ele sunt generate de deficienţe sau de încălcarea procedurilor normale. „Noi suntem o agenţie condusă de oameni şi care acţionează într-un mediu complex cu un mare număr de regimuri de reglementare diferite, de aceea ne regăsim uneori de partea nefavorabilă a situaţiei”, a declarat un oficial din cadrul NSA sub acoperirea anonimatului, ca răspuns la întrebările cotidianului.

După polemica declanşată de dezvăluirile lui Edward Snowden, preşedintele american Barack Obama a anunţat o serie de măsuri ce vizau „mai multă transparenţă”, dezminţind orice abuz în programele de supraveghere ale NSA. Controversa s-a intensificat după ce Snowden, care a fugit în Rusia, a dezvăluit aspectele ascunse ale supravegherii cetăţenilor americani pe Internet şi pe telefon.

10 comentarii

CONGO 16-08-2013 - 13:32

Pai stai un pic, cand teroristu vorbeste de dezorganizarea vietii PUBLICE, este convorbire de interes privat?

Cine crede asta este ori tampit facut gramada, ori e intoxicat de gaze de sist de moscheie.

urbos 16-08-2013 - 13:39

Taci ma in mortii ma-ti de usturoiat scabros. Te mai intrebi de ce e locul vostru la furnal.

Antibasistul 16-08-2013 - 13:52

Cind zici ji dan zici hot, mincinos, escroc, jefuitor, criminal!

ValVerde 16-08-2013 - 14:57

„Majoritatea acestor incidente nu erau intenţionate”

(din articol)

tomi 16-08-2013 - 20:32

Edward Snowden, o bestie ordinara care prin nulitatea sa in munca, probabil fusese concediat si a ales metoda razbunarii prin tradare si divulgare de secrete. Orice stat normal ar fi condamnat un imbecil de acest fel. Daca cineva facea acest gest de tradare la rusi in doua saptamini era deja mort de o puternica iradiere cu poloniu 210 (vezi cazul Alexander Valterovich Litvinenko) injectat cu acest material groaznic in zborul spre Londra. Pe rusi nu i-a interesat ca de fapt au supus toti cei 320 de pasageri ai avionului la o doza gigantica de radiatii, important era sa-l elimine pe spionul rus. Sper ca acest excroc, Edward Snowden, sa aibe aceeasi soarta cu al lui Litvinenko, macar acesta o merita pe deplin, in cazul acesta este vorba de o acivitate de urmarire al forurilor de securitate americane spre a proteja vietile a sute de mii de cetateni care pot cadea victime ale terorismului islamic. Datorita acestei supraveghieri au fost descoperite proistele de atenttate cu haine impregnate cu noul explozibil c6 care ar fi facut mii de victime.

Antibasistul 16-08-2013 - 20:51

Deci SNOWDWEN e intotdeauna invers cum afirmi, E UN SFINT, e un erou adevarat, luptator impotriva imperialismuilui evreiesc american…!

UnUL 16-08-2013 - 21:01

”Pe invers” ești tu, B ă ș i n e l!
De ce nu propui Patriarhiei sanctificarea lui Snowden?

urbos 16-08-2013 - 21:20

Ai ceva de zis scarnavie in legatura cu ce-a excretat sobolanul ala de ji dan mai inainte, sau doar il mirosi pe Huhu pe la cur?

tomi 16-08-2013 - 22:26

Urbos tu chiar ai impresia ca i-ai spus ceva lui UnUL? Inafara ca ai tras un rigiit nu am auzit nuimic.
Hai tataie, ia-tii pilulele ,” noapte buna copii” s-a terminat, mars ca culcare!

ciufulici 17-08-2013 - 01:44

bah, io daca stiu ca i-a belit pe 10 alcaidisti pe chestia asta, le trimit si flori!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult