Acasa Top SecretServicii secrete Snowden despre ilegalitǎțiile colaborǎrii dintre NSA și Israel

Snowden despre ilegalitǎțiile colaborǎrii dintre NSA și Israel

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Edward Snowden susține cǎ Agenția Naționalǎ de Securitate (NSA) a oferit Israelului informații confidențiale brute și necenzurate, încălcând astfel protocolul internațional.

Snowden despre ilegalitǎțiile colaborǎrii dintre NSA și Israel (foto: naijamayor.com)

Snowden despre ilegalitǎțiile colaborǎrii dintre NSA și Israel (foto: naijamayor.com)

Fostul angajat NSA, Edward Snowden a dezvǎluit pentru New York Times că Washingtonul a transmis sistematic aliatului său israelian date brute, necenzurate sau editate, menționȃnd cǎ informațiile confidențiale care sunt schimbate între guverne sunt în general prelucrate pentru a ascunde anumite nume sau alte detalii sensibile. „Este unul din cele mai mari abuzuri pe care le-am văzut vreodată”, a subliniat Snowden, în vârstă de 31 de ani, refugiat în prezent în Rusia. Potrivit lui Snowden, aceste date conțin, de exemplu, unele conversații private și numele celor care comunică, inclusiv cetățeni americani care discută cu apropiați din Israel și din Teritoriile Palestiniene. Edward Snowden a indicat cǎ informațiile erau oferite Unității 8200, unitate de elită a serviciilor secrete israeliene, un fel de echivalent al NSA.

O notǎ transmisǎ între Israel și NSA aratǎ toate formele de comunicare pot fi împărtășite între cele două părți, de la transcrieri neprelucrate de documente, până la telexuri, facsimile, înregistrări vocale, precum și date ale serviciilor de informații. Nota confirmă că NSA ”trimite sistematic” date brute în Israel, susține fostul consultant Edward Snowden, care este căutat pentru spionaj și furt de documente aparținând statului, informaticianul riscă până la 30 de ani de închisoare în SUA, potrivit Agerpres.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult