Snowden negociază întoarcerea sa în SUA | Ziua Veche
Acasa rss 1asig Snowden negociază întoarcerea sa în SUA

Snowden negociază întoarcerea sa în SUA

scris de C.S.
9 afisari

Avocații fostului analist al Agenției Naționale de Securitate (NSA), Edward Snowden, negociază cu autoritățile de la Washington posibila lui întoarcere în SUA, în anumite condiții.

Snowden vrea să revină în SUA.

‘Toți cei care au legătură cu acest caz sunt conștienți că cel mai înțelept lucru este găsirea unei soluții de acord reciproc’, a declarat Kaleck, unul din avocații lui Snowden.

Avocatul german, care nu participă la conversații, a declarat revistei Der Spiegel că obiectivul este de a căuta ‘cel puțin pe termen mediu o soluție, care să fie acceptabilă pentru Snowden”, aflat în prezent Rusia, cu un permis de azil temporar.

La o video-conferință cu internauții din luna ianuarie, Snowden subliniase că nu preconizează să se întoarcă în SUA, cât timp legea spionajului îi incriminează pe denunțătorii publici, deși Departamentul de Justiție al SUA se declarase deschis în găsirea unei soluții în acest caz. Potrivit avocatului german al fostului analist al NSA ‘este de așteptat ca guvernul SUA să-i faciliteze calea lui Snowden”.

Kaleck vede deschisă calea și pentru o posibilă călătorie a tânărului analist la Berlin, unde săptămâna trecută au început lucrările unei comisii de anchetă a parlamentului care trebuie să clarifice amploarea spionajului american pe teritoriul german.

Dezvăluirile lui Snowden au tensionat anul trecut relațiile dintre Germania și SUA. Deși guvernul cancelarului Angela Merkel și-a exprimat într-un raport refuzul ca Snowden să intre în Germania, pentru implicațiile sale juridice și politice, Kaleck amintește că nu a existat un răspuns negativ oficial și cere să fie apărat dreptul ca fostul analist să fie interogat de comisie.

Dezvăluirile lui Snowden au tensionat relațiile dintre Germania și SUA prin dezvăluirea unui program masiv de spionaj, inclusiv faptul că unul din telefoanele mobile al cancelarului a fost supus interceptării serviciilor secrete americane.

Merkel a vizitat Casa Albă, la 2 mai, și a recunoscut că există încă ‘unele dificultăți ce trebuie depășite’, în fața refuzului președintelui SUA, Barack Obama, de a conveni un tratat de spionaj reciproc cum promovează Berlinul.

16 comentarii

Paul din Ohio 26-05-2014 - 18:31

Se pare ca pentru Snowden a devenit in sfarsit clar ca e mai bine in inchisoare in SUA decat in „libertate” in Rusia!

UnUL 26-05-2014 - 18:39

Nu Încape comparație; doar Tăchiță ar fi de altă părere.

BULA 26-05-2014 - 22:58

E tampit daca se intoarce in SUA. Il iradiaza si intr-un an e mort.

UnUL 26-05-2014 - 23:02

FBI-ul nu lucrează ca și KGB-ul, prostovane. Astea sunt metode rusești, nu americane.

Paul din Ohio 27-05-2014 - 00:13

Mai Bula,
Nu exclud faptul ca Snowden va pleca „putin” iradiat din Rusia. Si-a facut-o cu mana lui. Sigur ca un tanar idealist (aproape un copil) care a „descoperit” marea cu sarea va primi clementa din partea tarii sale. Dar aceasta clementa nu va trebui sa-i indemne pe alti tineri nesabuiti la asemenea porcarii.

digital 27-05-2014 - 00:20

ce-ți mai place și ție kgb-ul amerloc!

UnUL 27-05-2014 - 08:36

Degețel, nici FBI-ul și nici măcar CIA-ul nu se compară ca metode ticăloase cu KGB-ul (azi FSB!).

Paul din Ohio 27-05-2014 - 00:30

Care om spune asta, mai Sobrule? Bula? Vai de capul vostru! Voi NU sunteti oameni.

Paul din Ohio 27-05-2014 - 02:03

Mai tomi, Nu conteaza ca tu dai din coada a aprobare.

BULA 27-05-2014 - 07:01

Esti cretin congenital.

BULA 27-05-2014 - 07:02

@P_ula din Ohio

Antibasistul 27-05-2014 - 08:25

🙂

tomi 28-05-2014 - 22:15

OH, iata ca in sfarsit sant de aceeasi parere cu Paul, insa el va alinta zicand ca nu santeti oameni insa nu clarifica ce santeti, pai bestii mai tataie, bestii si phoole. Sa va enumar din nou, pacat , va stiti voi, banda de derbedei dezechilibrati mental de pe forum.

tomi 27-05-2014 - 01:50

Un document vechi de peste 1.500 de ani, descoperit în Turcia, susține că Iisus nu a fost crucificat

Un document străvechi descoperit în Turcia susţine că iisus nu a fost “fiul lui Dumnezeu” şi nu a fost crucificat, el fiind doar un profet, potrivit Totb.ro.ETNOGRAFYA MUZESI’NE TESLIM EDILEN EL YAZMASI INCIL

O carte veche de aproximativ 1.500 – 2.000 de ani a fost descoperită în Turcia (în fotografie, o puteți vedea expusă în Muzeul Etnografic din Ankara). Documentul a fost descoperit în anul 2000 și păstrat secret, susține publicația National Turk și conține “Evanghelia după Barnabas”, un discipol al lui Iisus Hristos. Aceasta susține că Iisus nu a fost fiul lui Dumnezeu, nu a fost crucificat, ci a fost doar un profet.

Documentul îl numește pe apostolul Pavel „un impostor” și mai susține că Iisus s-a ridicat la ceruri viu, iar în locul său ar fi fost crucificat, de fapt, Iuda Iscarioteanul. Potrivit publicației citate, documentul a fost găsit la o bandă de hoți, în timpul unei operațiuni în zona Mediteranei. Hoții erau acuzați de furtul unor antichități, de săpături ilegale și de posesie neautorizată de explozibili. Despre document se spune că ar valora aproximativ 28 de milioane de dolari. Conform aceleiași surse citate, experți care au analizat documentul (inclusiv autorități religioase musulmane) susțin că acesta ar fi autentic; cartea este scrisă cu litere aurite, pe piele, în limba aramaică, adică limba lui Iisus Hristos.

Textul are o perspectivă similară celei islamice, contrazicând Noul Testament și învățăturile acestuia despre creștinism. Potrivit documentului, Iisus ar fi prezis apariția profetului Mahomed, cel care a fondat islamul, 700 de ani mai târziu. Ceea ce știm până acum în legătură cu biblia, cartea de bază a creștinismului, este că a fost formată prin alegerea Consiliului de la Niceea a unor evanghelii care să o compună. Alte evanghelii, inclusiv cea a lui Barnabas, au fost excluse, în favoarea celor patru pe care le cunoaștem acum, semnate de Matei, Marcu, Luca și Ioan. De atunci încoace, însă, diverse alte texte „biblice” au fost descoperite, precum manuscrisele de la Marea Moartă sau evangheliile gnostice, toate producând îngrijorare în rândul înalților oficiali ai bisericilor creștine. Vaticanul a solicitat autorităților turcești să îi permită examinarea documentului aflat în Turcia și analizarea lui în cadrul instituțional al centrului catolicismului. În anul 2000, anunțul descoperirii documentului a fost catalogat drept „o minciună islamică” în presa internațională a lumii creștine.
http://www.descopera-mistere.ro/un-document-vechi-de-peste-1-500-de-ani-descoperit-in-turcia-sustine-ca-iisus-nu-a-fost-crucificat/

andra 27-05-2014 - 12:46

Am reprodus citatul din WP, care foloseste termenul „accidental”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult