Acasa Top SecretServicii secrete Snowden nu crede cǎ ar avea parte de un proces echitabil ȋn SUA

Snowden nu crede cǎ ar avea parte de un proces echitabil ȋn SUA

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Edward Snowden a apreciat joi, 24 ianuarie, că nu va putea să se întoarcă în SUA atâta timp cât legea în baza căreia poate fi inculpat nu va suferi modificări.

Snowden nu crede cǎ ar avea parte de un proces echitabil ȋn SUA (foto:outisdethebeltway.com)

„Întoarcerea în SUA ar fi, în opinia mea, cea mai bună soluţie (…), dar, din păcate, aceasta este imposibil din cauza legilor actuale privind protejarea avertizorilor de integritate, care nu-i apără pe subcontractanţii din domeniul securităţii naţionale, ca mine”, a scris tânărul, refugiat în Rusia, răspunzând unor întrebări adresate pe site-ul freesnowden.is. Edward Snowden este inclupat pentru spionaj şi furt de documente aparţinând statului. „Legea veche de o sută de ani care a permis inculparea mea (…) nu te lasă să aperi în numele interesului public”, a scris el, răspunzând unei întrebări puse de un jurnalist pe Twitter. „Este foarte iritant, deoarece aceasta nu oferă nicio şansă de a avea parte de un proces echitabil şi nicio modalitate ca eu să revin pentru a mă apăra în faţa unui juriu”, a mai afirmat fostul agent NSA.

„Probabil că atunci când Congresul va pune capăt programelor descrise drept ilegale de Comisia PCLOB, aleşii vor modifica şi legea privind protejarea avertizorilor de integritate şi vor pune în aplicare un mecanism pentru ca toţi americanii să poată beneficia de un proces echitabil, oricare ar fi angajatorii lor”, a scris el, referindu-se la raportul publicat joi de comisie independentă. Potrivit mediafax, secretarul american al Justiţiei, Eric Holder, a anunţat pentru postul MSNBC, joi, că el se opune graţierii lui Edward Snowden, însă este deschis pentru o „discuţie” dacă acesta din urmă este pregătit să-şi asume responsabilitatea în cazul dezvăluirilor despre programele secrete de supraveghere ale NSA.

2 comentarii

digital 24-01-2014 - 19:13

…proces echitabil, la amerloci !
hahaha!

UnUL 24-01-2014 - 19:30

Sigur, Degețel. Procese echitabile nu găsești decât la ruși și în Coreea de Nord.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult