Acasa Top SecretServicii secrete Snowden: UE a lǎsat sǎ se creeze un „bazar” al spionajului

Snowden: UE a lǎsat sǎ se creeze un „bazar” al spionajului

scris de Laurentiu Banches
206 Afisari

Sub presiune americană, UE a lăsat să se creeze un ‘bazar’ al spionajului care generalizează supravegherea în masă a tuturor cetățenilor, a denunțat Parlamentului European americanul Edward Snowden.

Snowden: UE a lǎsat sǎ se creeze un „bazar” al spionajului

„Una dintre activitățile esențiale ale diviziei afacerilor externe a NSA este să exercite presiuni și să incite statele membre ale UE să-și schimbe legile, autorizând supravegherea în masă”, susține Snowden într-o depoziție scrisă pe care Parlamentul European a făcut-o publică vineri. Astfel de operațiuni au fost efectuate în Suedia, Olanda, Germania, având ca rezultat „instituirea în secret a unor sisteme intruzive de supraveghere în masă”, avertizează fostul consultant în probleme de securitate, care răspunde astfel la întrebări scrise ale Comisiei Libertăților civile a Parlamentului. Snowden incriminează în special dreptul pe care și-l rezervă Agenția Națională de Securitate americană de a-i spiona pe cetățenii partenerilor SUA fără a-i informa. În treacăt fie spus, aceasta permite statelor vizate să-și invoce ignoranța în fața propriei opinii publice, susține el.

Potrivit lui Snowden, „rezultatul este un bazar european” în care statele membre acceptă să cedeze individual NSA drepturi pe care le cred limitate, dar care îi permit Agenției în final să constituie „un ghiveci de supraveghere în masă împotriva ansamblului cetățenilor obișnuiți”. Snowden îndeamnă eurodeputații să acționeze pentru a împiedica „spionii să ajungă să dicteze politica” în statele UE.

„Vestea bună este că există o soluție: slăbiciunea supravegherii în masă constă în faptul că ea poate să devină ușor prea costisitoare prin schimbările normelor tehnice” o dată cu generalizarea criptării, adaugă el. După o anchetă de șase luni asupra supravegherii americane în masă relevate de Snowden, Parlamentul European urmează să se pronunțe săptămâna viitoare cu privire la un proiect de raport care preconizează suspendarea SWIFT și Safe Harbour, două importante acorduri de schimburi de date cu SUA, potrivit Agerpres.

3 comentarii

urbos 08-03-2014 - 19:16

Scarbele americanesti „aparatorii” libertatii si democratiei.

digital 08-03-2014 - 19:22

amerlocian democracy!
hahaha!

ancuta 08-03-2014 - 20:42

scarnele ?
Pe spate, bineinteles.
„Una dintre activitățile esențiale ale diviziei afacerilor externe a NSA este să exercite presiuni și să incite statele membre ale UE să-și schimbe legile, autorizând supravegherea în masă.”
Ex-tra-ooor-di-naaar!
Acest plotoner Pacepowden defecheaza dupa ce defecteaza!
UE a cazut pe spate cand Pacepowden a tras un fas de la MOSKVA!
Fasul este atat de interesant incat arata „uratenia” Americii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS