Acasa Top SecretServicii secrete Sorin Ovidiu Vîntu, colaborator al Securității

Sorin Ovidiu Vîntu, colaborator al Securității

scris de D.S.S.
29 afisari

Curtea de Apel București a decis marți că omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a colaborat cu Securitatea, după ce a admis cererea CNSAS.

Sorin Ovidiu Vintu a lipsit de la proces pentru c-a facut o injectie

Sorin Ovidiu Vîntu

Decizia CAB nu este definitivă și poate fi atacată. „Admite cererea formulata de reclamantul Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securități, în contradictoriu cu Sorin Ovidiu Vîntu. Constata că Sorin Ovidiu Vîntu a avut calitatea de colaborator al Securității. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”, se arată în minuta instanței.
Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii sustine ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a fost colaborator al Securitatii. CNSAS a cerut, în septembrie 2014, Curtii de Apel Bucuresti sa constate calitatea de colaborator al serviciului de informatii comunist a acestuia.

Sorin Ovidiu Vintu avea numele conspirativ „Nus”, el fiind racolat in 1983, in perioada in care se afla in inchisoare. Omul de afaceri isi turna colegii detinuti, potrivit CNSAS. Vintu a primit o pedeapsa de 5 ani de inchisoare pentru delapidare, iar dosarul sau de colaborare cu fosta Securitate a fost inchis in anul 1988.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS