Acasa Top SecretServicii secrete SORM. Cum va spiona FSB participanţii la Olimpiada de la Soci

SORM. Cum va spiona FSB participanţii la Olimpiada de la Soci

scris de M.A.
3 afisari

FSB va folosi sistemul SORM pentru a supraveghea şi intercepta telefoanele şi traficul de date ale atleţilor şi spectatorilor de la Olimpiada de la Soci.

FSB

SORM. Cum va spiona FSB participanţii la Olimpiada de la Soci

Potrivit The Independent, jurnaliştii ruşi Andrei Soldatov şi Irina Borogan au strând zeci de documente guvernamentale şi informaţii publice care demonstrează că sistemul de telefonie şi reţelele Wi-Fi din Soci au suferit modificări, care vor permite monitorizarea. Sistmul rusesc SORM va filtra cuvinte considerate “sensibile” şi va urmări persoanele care le folosesc.

Potrivit The Gurdian, la o conferinţă din septembrie 2010, FSB a dat detalii legate de sistemele de securitate de la Soci. Prezentarea FSB, obţinută de cei doi jurnalişti ruşi, se referă în special la ameninţările din spaţiul cibernetic, dar şi la faptul că SORM, principalul sistem de monitorizare şi interceptare al Rusiei, va fi îmbunătăţit semnificativ. Bazele tactice şi tehnice ale SORM au fost dezvoltate de un institut de cercetare al KGB, la mijlocul anilor ’80. Sistemul a fost actualizat în permanenţă. În prezent, sistemul SORM-1 interceptează comunicaţiile telefonice fixe şi mobile, SORM-2 interceptează toate comunicaţiile de pe intrnet, iar SORM-3 colectează informaţiile din toate sistemele de comunicaţii, stocând pe termen lung toate informaţiile şi datele utilizatorilor şi abonaţilor.

La începutul anului, un departament al administraţiei de la Washington responsabil de securitatea diplomatică a recomandat cetăţenilor americani să fie prudenţi la Jocurile Olimpice de la Soci. Una din sugestiile făcute mai ales oamenilor de afaceri a fost să nu divulge informaţii comerciale confidenţiale sau să-şi scoată bateriile din telefon atunci când nu-l utilizează.

1 comentariu

CONGO 08-10-2013 - 19:58

de spionat sa spioneaze, dar sa nu fie mai rau, sa le strecoare la masa la atletii ne-rusi tot felul de chestii, ca sa castige ai lor.
daca bei cava la Soci, e bine sa bei numai ceai de soc facut in Romania.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult