Acasa Top SecretServicii secrete Spioana rusa Anna Chapman, in conducerea unei organizatii de tineret pro-Kremlin

Spioana rusa Anna Chapman, in conducerea unei organizatii de tineret pro-Kremlin

scris de M.A.
1 afisari

Anna Chapman, frumoasa spioană rusă expulzată în luna iulie din SUA, a reapărut miercuri la tribuna congresului mişcării de tineret pro-Kremlin Molodaia Gvardia (Tânăra Gardă), fiind cooptată în structurile de conducere ale organizaţiei, transmit AFP, AP şi Interfax, citate de Agerpres.

Chapman (28 de ani) a devenit membră în Consiluil social al mişcării, potrivit site-ului internet al organizaţiei amintite. Molodaia Gvardia, un nume preluat din epoca sovietică, este o mişcare de tineret care sprijină politica actualului regim de la Moscova. Organizaţia face parte din structurile Rusiei Unite, partidul puterii condus de premierul Vladimir Putin, fost preşedinte al Federaţiei Ruse (2000-2008).


Adresându-se delegaţilor la congres, fosta spioană s-a exprimat într-o manieră amintind de limbajul organizaţiilor de tineret din epoca sovietică.”Am depus atât de multă energie pentru a deveni o mare putere! Ar trebui să ne bucurăm de fiecare zi ce vine, de fiecare dată că este o nouă şansă de a crea ceva nou şi util”, a spus ea.

Chapman a evitat să răspundă la întrebările ziariştilor, care i-au solicitat unele precizări în legătură cu noile sale funcţii în cadrul mişcării, fiind condusă de gărzile sale de corp spre ieşire, potrivit RIA Novosti. Ea este una din cei zece agenţi sub acoperire ai SVR (Serviciul de Informaţii Externe al Rusiei), pe care Washingtonul i-a arestat în vară, înainte de a-i ceda Moscovei în cadrul unui schimb de spioni demn de Războiul Rece. Spre deosebire de foştii săi colegi, Chapman nu a respectat discreţia caracteristică serviciilor secrete, pozând goală în luna octombrie într-o revistă pentru bărbaţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult