Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete SRI apreciat de Raportul SUA privind combaterea terorismului

SRI apreciat de Raportul SUA privind combaterea terorismului

scris de Ziua Veche
1 afisari

Raportul Departamentului de Stat SUA privind terorismul in anul 2009, publicat la sfarsitul saptamanii, cuprinde si un amplu paragraf privitor la Romania: “Serviciul Roman de Informatii a apreciat ca amenintarea terorista in Romania a fost scazuta, ca si pentru romanii si interesele romanesti din strainatate. De asemenea Romania a demarat aplicarea Strategiei Nationale Anti-Terorism, care s-a dovedit a fi un mecanims eficient pentru prevenirea folosirii institutiilor financiare romanesti, inclusiv a sistemul national bancar, pentru finantarea unor activitati legate de terorism. Consiliul Suprem pentru Apararea Tarii considera terorismul drept o prioritate si a asigurat sprijinul politic si material pentru Sistemul National de Prevenire si Combatere a Terorismului, in special prin stabilirea SRI drept autoritatea nationala pentru contr-terorism si ca coordonator tehnic al acestuia”.
Raportul Departamentului de Stat mai subliniaza si eforturile Romaniei in cadrul efortului global de combatere a terorismului: “Romania a continuat sa asigure sprijin in domeniul public, militar si diplomatic pentru eforturile globale anti-teroriste. Pe 1 iulie 2009 presedintele Traian Basescu a declarat ca Romania si-a incheiat misiunea in Irak, intre lunile ianuarie si iunie, Romania a fost al treilea contributor cu trupe in Irak la invitatia Guvernului acestei tari. Aproximativ 5 soldati romani au ramas in Irak dupa 1 iulie, parte a unei misiuni NATO de antrenament. In luna decembrie 2009 aproximativ 1.050 militari romani servea in Afganistan, parte a eforturilor Coalitiei si Aliantei NATO in regiunile Zabul si Kandahar. De asemenea Romania a continuat sa puna la dispozitia fortelor SUA si NATO baze aeriene, terestre si maritime”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult