Acasa Top SecretServicii secrete SRI, criza şi planul spionilor

SRI, criza şi planul spionilor

scris de D.S.S.
7 afisari

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a declarat, vineri, că SRI şi-a realizat pe deplin misiunea de protecţie a securităţii naţionale a României.

George Maior, directorul SRI

George Maior, directorul SRI

‘Anul 2011 a confirmat pe deplin rolul fundamental al SRI în ansamblul instituţiilor de informaţii ale statului şi faptul că şi-a asigurat pe deplin misiunea de protecţie a securităţii naţionale a României’, a afirmat Maior, la prezentarea bilanţului activităţii instituţiei pe 2011.

El a arătat că 2011, fiind un an dificil din cauza crizei economice, SRI s-a concentrat pe problemele ce ţin de securitatea naţională. “Combaterea evaziunii fiscale fie prin operaţiuni, fie prin transmitere de informaţii, securitatea energetică a României, aspecte legate de crima organizată cu ramificaţii de zona economică, aspecte legate de criminalitatea transfrontalieră au fost abordate în sute de informări ale serviciului şi în sute de operaţiuni care au adus beneficii bugetului statului într-o asemenea perioadă dificilă”, a susţinut Maior.

Directorul SRI a adăugat că serviciul şi continuat şi activităţile pe linia combaterii corupţiei în administraţie şi justiţie. “Din punct de vedere al riscurilor şi ameninţărilor clasice, terorism, am avut în vedere creşterea acestui risc în raport cu ceea ce se întâmplă în plan european. (…) Trebuie să avem în vedere monitorizarea acestor aspecte şi lucrul cu partenerii externi pentru combaterea acestui risc pe teritoriul european şi euroatlantic. Din punct de vedere al intereselor strategice ale României, ne aflăm într-o zonă politică de mari interferenţe, astfel încât pe linia misiunii noastre clasice de asigurare a contra-spionajului am încercat (…) să oferim cunoaştere în legătură cu preocupările altor state, în special din zona estică, referitoare la evoluţii în această zonă de importanţă strategică deosebită”, a subliniat George Maior.

El a mai spus că SRI este cea mai importantă organizaţie de informaţie a României, fiind vorba de o instituţie respectată pe plan internaţional, cu mare credibilitate, amintind, în context, de vizita directorului FBI în România.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult