Acasa Top SecretServicii secrete Statele Unite ale Americii: Noua strategie antiteroristă

Statele Unite ale Americii: Noua strategie antiteroristă

scris de M.A.
1 afisari

Pentru prima dată, strategia antiteroristă a Casei Albe consideră prioritară contracararea ameninţării ridicate de persoane din interiorul SUA care aderă la ideologia reţelei Al-Qaida.

John Brennan (foto allvoices.com)

John Brennan (foto allvoices.com)

Consilierul prezidenţial în antiterorism, John Brennan, spune că „este prima strategie care se concentrează asupra capacităţii Al-Qaida şi reţelelor sale de a inspira oameni în SUA pentru a ataca din interior”, transmite Radio România Actualităţi.

Noua strategie antiterorism o înlocuieşte pe cea din 2006.

John Brennan a arătat într-o conferinţă la Paul H.Nitze School of Advanced International Studies, că armata şi forţele speciale ale CIA vor exercita “o presiune chirurgicală“ asupra grupărilor militante care au intenţia să atace SUA.

Expunând planul administraţiei în epoca bin Laden, John Brennan a insistat asupra unei strategii contrateroriste care oficializează abordarea administraţiei pusă în practică, de fapt, chiar de când preşedintele Obama a venit la Casa Albă.

Consilierul prezidenţial a vorbit despre a lovi „suficient de puternic şi suficient de des”, cu un număr crescut de forţe ale operaţiunilor speciale şi cu „mijloace unice”, experţii spun că ar fi vorba de avioane fără pilot, drone.

Armata şi ofiţerii informaţiilor lucrează mai strâns ca niciodată pe terenul de luptă.

„Va cere timp, dar să fie clar, Al-Qaida este în declin”.

3 comentarii

YAAKOV 01-07-2011 - 21:14

Au deraiat de tot de la normalitate. Au luat-o cu „dusmanul de clasa”, ca pe timpul lui Stalin.

roy 01-07-2011 - 22:05

Brennan asta e un super-dobitoc, a demonstrat-o deja. Noua mare strategie e ca vin alegerile si Obama trebuie sa zica si el ceva.

urbos 01-07-2011 - 22:11

Ce te freaca grija pe tine?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult