Acasa Top SecretServicii secrete Statul Islamic (SI) ar recruta sǎptǎmȃnal cel puțin 5 britanici

Statul Islamic (SI) ar recruta sǎptǎmȃnal cel puțin 5 britanici

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Șeful poliției britanice, Bernard Hogan-Howe, a anunțat cǎ cel puțin cinci britanici pleacă în fiecare săptămână în Irak sau în Siria pentru a intra în rândurile grupării Statul Islamic (SI).

Statul Islamic (SI) ar recruta sǎptǎmȃnal cel puțin 5 britanici (foto:mirror.co.uk)

Statul Islamic (SI) ar recruta sǎptǎmȃnal cel puțin 5 britanici (foto:mirror.co.uk)

„Știm că peste 500 de britanici au făcut drumul pentru a participa la conflict. Numeroși dintre aceștia s-au întors, dar mulți alții vor vrea să meargă în lunile sau poate anii următori”, a declarat Bernard Hogan-Howe.  Șeful poliției a adǎugat cǎ „avem în continuare o medie de cinci persoane care li se alătură în fiecare săptămână. Cinci pe săptămână, poate părea puțin, dar când îți dai seama că sunt 50 de săptămâni pe an, 250 de noi recruți, este cu 50% mai mult peste numărul celor care estimăm că au mers deja acolo”. Mai ȋngrijorǎtor este faptul cǎ „datele reprezintă un minim.”, iar Hogan-Howe a explicat cǎ „pot fi mulți alții care au călătorit într-o altă țară înainte de a merge în Siria și Irak, într-un mod care întotdeauna poate fi identificat când ai de-a face cu state lipsite de autoritate și frontiere permeabile”.

De asemenea, Bernard Hogan-Howe a atras atenția că revenirea pe străzile din Marea Britanie „a unor indivizi având potențial o experiență militară” „reprezintă un risc pentru comunitățile noastre”.”Progresele grupului SI în Irak și Siria, care sunt obținute tot mai repede, în prezent spre Turcia, nu sunt simple orori comise în ținuturi îndepărtate”, a declarat șeful poliției. Conform Agerpres, ȋn Siria, forțele kurde care apără orașul strategic Kobane erau marți în așteptarea unor întăriri după ce au rezistat unui nou asalt din partea jihadiștilor SI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult