Acasa Top SecretServicii secrete Strategia de securitate a Ungariei şi autonomia maghiarilor din statele vecine

Strategia de securitate a Ungariei şi autonomia maghiarilor din statele vecine

scris de Marius Bâtcă
4 afisari

Guvernul maghiar a adoptat strategia de securitate naţională a Ungariei, care acordă prioritate comunităţilor maghiare din statele vecine.

Nemzetbiztonsagi Hivatal

Nemzetbiztonsagi Hivatal

Conform documentului, maghiarii din afara graniţelor Ungariei ocupă un loc special în politica de securitate, informează RRA. În document se precizează că, având în vedere prezenţa comunităţilor maghiare în statele învecinate, situaţia şi relaţiile lor cu statul maghiar, securitatea statelor respective este inseparabilă de cea a Ungariei, lucru care este valabil şi invers, potrivit strategiei.

Ungaria îi sprijină pe maghiarii de peste hotare, ca, în concordanţă cu practicile europene, să se poată bucura în comunităţile lor şi pe pământul natal de forme de autonomie cât mai adecvate situaţiei lor şi de drepturile aferente, potrivit documentului.

În document se evidenţiază şi importanţa securităţii energetice, care este expusă la unele riscuri, în condiţiile în care Ungaria este puternic dependentă de importuri, în timp ce diversificarea rutelor de tranzit şi a surselor de energie este sub nivelul dorit, iar construirea unei pieţe energetice integrate, atât la nivel regional, cât şi european, este considerată a fi de o importanţă primordială.

3 comentarii

Huhu Ciu 23-02-2012 - 15:26

Am citit undeva pe Net ca dictatorul din Ungaria e prieten bun cu dictatorul din Romania.

Pertinax de Montcrabeau 23-02-2012 - 18:55

Gresit.
Cel din Romania este servitorul lui orban.

BUCURA DACUL 23-02-2012 - 20:56

Pe unguri noi ii facem mult mai importanti decat sant in realitate.Biologic ne sant total inferiori .Nici 30% din populatia actuala care se declara unguri nu au sange de hun in ei.Cele mai reusite exemplare sant metisii din tata roman si mama unguroaica.Au avut sansa de a intra in sfera de influenta a occidentului,in special prin intermediul femeilor,caci altfel n-ar fi fost nimic de capul lor .Le-am dat pamant,conducatori,gene sanatoase.ne sant datpri vanduti.Sant oameni buni ,insa nu trebue sa-i lasam sa uite ca ne sant datori vanduti

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult