Acasa Top SecretServicii secrete STS îşi diversifică serviciile. Se înfiinţează televiziunea “Ochiul şi Timpanul”

STS îşi diversifică serviciile. Se înfiinţează televiziunea “Ochiul şi Timpanul”

scris de Doru Dragomir
9 afisari

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a demarat o amplă operaţiune în urma căreia se va transforma într-un distribuitor de programe TV pentru instituţiile din sistemul de securitate naţională.

Televizoare din reteaua STS instalate la CSAT

Televizoare din reteaua STS instalate la CSATServiciul secret condus de generalul Marcel Opriş vrea să folosească reţeau criptată destinată videoconferinţelor pentru a oferi persoanelor care au acces la ea posibilitatea de a urmări cel puţin 80 de programe TV pe imensele plasme instalate la Palatul Cotroceni, sediul Guvernului României, ministere, prefecturi şi celelalte servicii secrete din România.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a instalat şi dispune la ora actuală de o reţea proprie de distribuţie a semnalului digital TV în format IP. Reţeaua este supersecurizată şi este desinată pentru diverse videoconferinţe între reprezentaţii autorităţilor publice, în special la nivelul Guvernului şi la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.MARCEL OPRIS, directorul STS

MARCEL OPRIS, directorul STSPotrivit cerinţelor din caietul de sarcini întocmit de reprezentanţii UM 0319 (unitatea centrală a STS), firma care va câştiga acest contract va fi obligată să asigure legătura cu echipamentul de recepţie a canalelor Live TV printr-o conexiune dedicată, provizionată pentru bandă integral ocupată de transportul canalelor TV şi izolată la un nivel corezpunzător de securizare de transportul altor servicii sau clienţi.

O altă cerinţă menţionată în mod expres este aceea ca în pachetul de minim 80 de programe TV să fie incluse obligatoriu toate canalele de ştiri româneşti. Pe lângă acestea, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale vrea neapărat  şi  canale TV care difuzează emisiuni sportive şi de ştiinţă.

Subordonaţii generalului Marcel Opriş dezvăluie în caietul de sarcini şi informaţii tehnice privind dimensiunea reţelei de televiziune cu circuit închis de care dispun autorităţile statului pentru realizarea unor videoconferinţe sau alte transmisiuni video secrete. STS are un număr de 350 de terminale (plasme sau LCD-uri cu diagonală de minim 42 de inch) conectate într-o reţea securizată. Semnalul video se transmite printr-o reţea de fibră optică.Sediul central al STS

Sediul central al STSSTS intenţionează să încheie contractul pentru o perioadă de 2 ani iar pachetul de minim 80 de programe TV va fi furnizat 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, cu o disponibilitate de minim 99,70%. Mai mult, STS solicită şi un stream de rezoluţie scăzută (pentru imagine PIP – Picture In Picture).

STS ţine informaţiile la secret

Am solicitat oficial Serviciului de Telecomunicaţii Speciale să ne dea mai multe date despre realizarea acestui proiect. Colonelul Adrian Fulea, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, ne-a spus că nu ne poate răspunde la nicio întrebare despre acest lucru deoarece informaţiile au caracter secret şi nu sunt destinate publicităţii.

Ne întrebăm atunci care este scopul pentru care STS se transformă în distribuitor de programe IP-TV, folosind o infrastructură criptată. Doreşte să realizeze un sistem ultraperformant de monitorizare a informaţiilor difuzate de televiziuni sau vrea să ofere beneficiarilor posibilitatea de a se uita  la TV în condiţii  de lux, avînd în vedere diagonala televizoarelor montate prin cabinetele demnitarilor şi folosite până acum numai la diverse videoconferinţe?

18 comentarii

CODUL M 04-03-2011 - 07:28

ma bucur de STS- BRAVOOOOOOOOOOOOO.sI si inchide-ti canalele a3 si rtv- canale de smintiti , facute sa sperie populatia ca vine apocalipsa peste romani.Cuvasarie la drumul mare a lui FELIX si MUS

CODUL M 04-03-2011 - 08:28

BRAVOOOOOOOOOOO, ASA TREBUIE.

CODUL M 04-03-2011 - 08:29

bai fraierilor, ia vedeti cine a condus ROMANIA pina la BASESCU, cine a pus mina pe bani din fosta B.R.C.E.—vedeti lista—Va spune un expert contabil- Acum se incearca sa se faca curatenie.Basescu va fi un erou peste 1 an , va spun eu si de asemenea BLEJNAR.

geek-a-contra 04-03-2011 - 09:31

oarecum de acord ca peste un an basescu ar putea sa pozeze in erou. intrebarea este, insa, ce a pazit si ce afacut eroul in devenire din 2004 pina acum? ce a pazit si ce a facut in guvernarea lui constantinescu? ce a pazit si ce a a facut in guvernarile din timpul lui iliescu, guvernari in care a fost ministru….

digital 04-03-2011 - 10:59

te bucuri ca geoana la alegeri!nu cred ca te duce capul mai mult decat arati mai expertule care esti expert.
in curand ai sa poti *expertiza* doar cifrele care reprezinta conturile ,in rest ai sa te uiti luuuung la banii care nu exista!!!
da ,ma prostu ala ne spunea ca va merge el la dracu prin europa si le va cere el bancherilor occidentali conturile cu averile unor potentati.
parca-i vad pe occidentali deoparte si de alta a covorului rosu asteptandu-l pe prost!HA!ha!
atat va duce capu!!atata dati!

urbos 04-03-2011 - 13:37

Basescu va fi mort peste un an. Sa fie multumit daca o sa crape repede.

Spiridon 04-03-2011 - 15:06

Imediat ce crapa ma duc dupa el sa-l urmaresc si pe lumea cealalta, contez pe tine sa-l incoltim de tot

Huhu Ciu 04-03-2011 - 15:08

nu, merg numai eu cu urbos, noi ii stim felul

sobru 04-03-2011 - 15:11

ok

Huhu Ciu 04-03-2011 - 16:53

Porcilor securisti-pedelisti-portocalii-comunisti-basisti, ati inceput sa postati pe forum cu nick-ul meu si al lui Urbos GUNOAIELOR, dupa ce ve-ti pierde alegerile ve-ti plati cu virf si indesat!

Huhu Ciu 04-03-2011 - 16:55

Spiridon e si evreu nu doar jeg portocaliu-pedelist, FOARTE RAU!

Aolica 04-03-2011 - 18:15

si eu l-am urmarit la pisoar, dar nimic n-am putut vedea, tu cum ai facut, l-ai pipait?

Aolica 04-03-2011 - 17:59

te rog sa precizezi daca nu prea il stimezi pe Basescu caci nu este foarte clar si spus deschis

Huhu Ciu 06-03-2011 - 04:50

Basesvu are multi bani, din bugetul tarii, pentru STS, SPP, SRI, PDL dar nu are bani sa-i plateasca pe doctori, profesori si ceilalti bugetari!

Huhu Ciu 06-03-2011 - 04:52

CORECTURA: BASESCU NU BASESVU

UN TARAN ROMAN 08-03-2011 - 13:44

Terminati-i pe NISTORESKU si STANESKU- ASTIA SANT SPIONI G.R.U- astia sant mana in mana cu wantu–.Astia distrug societatea romaneasca cu diversiunile lor.Este inadmisibil sa arunce cu laturi impotriva tuturor care nu sant cu Wantu.

Huhu Ciu 08-03-2011 - 20:34

Tarane roman esti securist-pedelist, se vede din postarile tale!

zi si tu 10-03-2011 - 21:06

estia de destepti ce sint isi fura informatiile unul de la altul,un partid de la alt partid si STS este pe post de casier.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult