Acasa Top SecretServicii secrete STS, reorganizat ca departament al MAI. Șeful, un secretar de stat, numit de Ponta

STS, reorganizat ca departament al MAI. Șeful, un secretar de stat, numit de Ponta

scris de C.S.
8 afisari

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) se reorganizează ca Departament de Telecomunicații Speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), potrivit proiectului de lege inițiat de USL. Șeful instituției va fi un secretar de stat, numit de prim-ministru.

Noul șef al STS va fi numit direct de premierul Victor Ponta.

Proiectul privind organizarea şi funcţionarea STS modifică Legea 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS şi OUG 30/2007 și are cinci articole. Primul dintre acestea prevede reorganizarea STS ca Departament de Telecomunicaţii Speciale în cadrul MAI şi devine o structură cu personalitate juridică condusă de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, care sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie de către premier.

Proiectul mai precizează că, la momentul intării în vigoare, MAI va prelua de la STS patrimoniul, bugetul, personalul şi posturile aferente.

Proiectul abrogă o serie de articole din Legea STS care prevăd că serviciul se află în coordonarea CSAT.

Proiectul de lege prevede totodată că structura generală a Departamentului de telecomunicaţii speciale, atribuţiile componentelor sale funcţionale, efectivele şi resursele în timp de pace şi în timp de război, regimul reţelelor şi echipamentelor de telecomunicaţii speciale şi mobilizarea serviciului se stabilesc prin Hotărâre de Guvern. Aceste modificări legislative sunt justificate, în expunerea de motive a proiectului, prin necesitatea îmbunătăţirii managementului informaţiei în cazul situaţiilor de urgenţă.

„Funcţionarea în cadrul aceluiaşi minister a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi a Departamentului de telecomunicaţii speciale, precum şi a altor structuri din cadrul MAI este de natură să contribuie la creşterea performanţei în centralizarea şi gestionarea informaţiilor necesare pentru derularea acţiunilor de intervenţie”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Totodată, în proiect se solicită dezbaterea şi adoptarea în procedură de urgenţă a modificărilor legislative.

Premierul Victor Ponta a afirmat luni că proiectul de lege care prevede trecerea Serviciului de Telecomunicații Speciale în subordinea Ministerului de Interne este menit să facă această instituție să funcționeze mai bine, și nu să îl înlocuiască pe Marcel Opriș de la conducerea serviciului.

Întrebat dacă va fi înlocuit șeful STS în urma adoptării acestui proiect, Ponta a spus: „Nu. O să stea încă o sută de ani domnul Opriș în funcție. O să stea încă o sută de ani. Asta este problema domnului Băsescu, să stea domnul Opriș…”.

Ponta a spus că nu este nevoie de avizul Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru ca STS să treacă la MAI.

22 comentarii

urbos 03-02-2014 - 16:54

Crapa lepra de la Cotroceni.
Crapa si basistii.

ancuta 03-02-2014 - 18:28

onirism, scarno, onirism!

UnUL 03-02-2014 - 19:04

Ancuța, nu mai folosi cuvinte de astea că va crede că îl înjuri !

ancuta 03-02-2014 - 19:11

I-am dat de lucru: cauta-n DEX!
Dar mai are ceva de facut!
surpriza!

UnUL 03-02-2014 - 19:36

Mda, dar poate confundă a 3-a și a 4-a literă și pricepe altceva.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 03-02-2014 - 17:25

@ V I C T O R ( i e )

Asa , te VREM !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 03-02-2014 - 17:43

http://baselandia.files.wordpress.com/2014/02/drunk-sailor.jpg?w=645&h=427

Cel mai urat ,
Vis al romanilor ,
Acest Ayatolah
Al tupeului , minciuni
Si …neobrazari …

UnUL 03-02-2014 - 18:12

USL în frunte cu Victoraș (sprijinit din umbră de securistul Felix) își continuă opera de a pune gabja și de a politiza toate instituțiile statului.

urbos 03-02-2014 - 18:46

N-a zis ma Kioru tau ca STS nu e bun de nimic, ca nu stie decat unde sint telefoanele fixe. Deci care-i baiu ma prostea?

UnUL 03-02-2014 - 19:00

Boule, rolul STS-ului nu e să localizeze telefoane. mai studiază chestiunea!

UnUL 03-02-2014 - 19:04

„Mă” se pune între virgule !

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 03-02-2014 - 18:47

TOURNE sol !
La fostul C A P …SECU ,
A fost , multa …
asa zisa , Lume Buna !
Blazonata , cu TATAL la
Puscarie , si renegatul
La … turnatorie !

UnUL 03-02-2014 - 19:03

???????????????????????????????????

digital 03-02-2014 - 19:35

corect!
păi kiorul nu știe decât dacă-i dai cu ranga peste dinți !

UnUL 03-02-2014 - 19:37

Datul cu ranga : metodă delicată tipic USL-inoasă,

digital 03-02-2014 - 19:40

e prea elegantă pentru mizeria pe care o reprezentați, lepre ordinare ce sunteți !

ancuta 03-02-2014 - 20:00

debilu’ dracului!
recunoaste ca asa fac ei!
„lovitura parlamentara”

Virgiliu Saore 04-02-2014 - 12:37

Domnul Victor Viorel Ponta e de neoprit… Vrea cu tot dinadinsul puterea totala. Nu stiu de unde aceasta vointa, dar au iesit la lumina deocamdata doar cei care il imping de la spate. Oricum, ceea ce face orbeste o face tot spre raul sau si al nostru. Au mai fost catilinari pe acest pamant si n-au sfarsit-o prea bine. Nu mai vorbesc de demagogia subtire pe care o imprastie pentru a arunca praf in ochii alegatorilor. Crimele rezultate din harababura Guvernului domniei sale ce au dus la intarzierea gasirii avionului prabusit precum si cele care urmau sa vina (daca nu interveneau eroii anonimi din zona) par sa nu-l afecteze. Ca nu are scoarta personajul este un lucru binecunoscut! Dar credinta vie ca suntem atat de prosti, cand se da dumnealui in stamba pe la televiziunile cumparate sau stapanite de camarila ce l-a propulsat, mi se pare chiar dementiala. Omul a ajuns sa creada cel putin jumatate din propriile-i minciuni. (De fapt aceasta e o carateristica tipica mitomanilor!) Domnul Victor Viorel Ponta a pierdut cu inversunare tot creditul fata de cei care au vazut in dumnealui o speranta, după prabusirea atat de lamentabila a guvernelor basesciene. Ca domnul Traian Basescu pare sa se fi trezit din pumni, este un adevar. Ca are acum tot curajul sa se opuna noilor hoarde flamande USL-iste pare sa-l reabiliteze. Desigur ca e destul de darz si nu le va permite aceasta noua aventura. Apoi inca mai putem spera in dreapta cumpanire a Curtii Constitutionale. Dar incepem sa privim cu ingrijorare ce se va intampla atunci cand va fi domnul Crin Antonescu presedinte. Acest om s-a inconjurat de toate scursurile PNL si sufera cumplit de monomanie. Vrea sa fie presedinte, chiar fara nici o prerogativa. Chiar daca va ramane si in functie, asa cum este acum, deci, un simplu om de paie, oblomovian si cartofor. Oricum, vai de poporul care inca nu gaseste oameni probi meniti sa acceada la resorturile puterii! Sunt doua incercari pentru cei scarbiti de scena politica romaneasca. Trebuie sa iasa din paralizia scarbei si la urmatoarele scrutinuri sa-i puna acolo unde le e locul. In lada de gunoi a prezentului si in lada de gunoi a istoriei. Acolo e locul homunculilor! Sa nu ne mai ascundem capul in nisip si nenorocitii sa-si faca mendrele! Suntem inca multi si asta e singura sansa!

UnUL 04-02-2014 - 14:36

Excelentă analiză, domnule Soare, de aceea veți fi înjurat copios de talibanii USL-ași.

Den Siao Pin 04-02-2014 - 16:16

De acord CSAT ul ar trebui desfiintat. facem doua armate pentru apararea politicienilor.Una comandata de dl Basescu alta comandata de dl Ponta. Desfiintam apoi STS ul,SRI-ul, SIE si MI-ul ca sa nu mai fim nevoiti sa le impartim celor doua armate. Stingem lumina si plecam in bejenie….UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE?

pathfinder 04-02-2014 - 17:40

Gandesti pe termen scurt si foarte scurt.
Se mai schimba presedintele, se mai schimba partidele de la putere…

P.S. Glumesc … asa cum glumesti si tu…

UnUL 04-02-2014 - 18:16

Miza STS: leac pentru frica aparatcikului PSD
de Cristian Pantazi HotNews.ro
Marţi, 4 februarie 2014, 10:23

Motto: „Oamenii nu mai vor sa fie sefi de sectii de votare, s-au speriat” – Constantin Nicolescu, seful PSD Arges, baron local condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu suspendare. Aceasta fraza e cheia pentru a intelege atacul PSD la adresa Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), atac coordonat de vicepremierul Liviu Dragnea si sustinut public de premierul Victor Ponta. Cu patru luni inainte de alegerile europarlamentare, PSD se confrunta cu o situatie nemaiintilnita: vestitii aparatcik-i, mindria si forta partidului, se tem ca structurile stratului vor impiedica posibilele incercari de fraudare a votului. Prin preluarea STS la Guvern, conducerea centrala PSD are acum ocazia sa dea o asigurare baronilor si aparatului de partid.
Pentru succesul electoral al PSD este vitala implicarea electorala a baronilor locali si a aparatului de partid din spatele acestora, dupa cum a aratat-o referendumul din 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.
Numai ca, la aproape doi ani de la preluarea postului de premier de catre Victor Ponta, conducerea partidului a esuat in aproape toate tentativele de a inlatura amenintarea institutiilor securistice ale lui Basescu, dupa cum le-a caracterizat premierul insusi. Cu alte cuvinte, serviciile de informatii continua sa alimenteze procurorii cu informatii, procurorii continua sa instrumenteze dosare, judecatorii continua sa pronunte condamnari. Toate – vesti proaste pentru acei baroni si aparatcik-i PSD obisnuiti sa performeze la alegeri prin trucarea procesului electoral.
Au fost doi ani de incercari esuate de oprire a acestui groznic malaxor in care sint prinsi penalii. Baronii locali ai PSD cad pe banda rulanta, chiar si micii actori de care s-au folosit Liviu Dragnea si partidul sau la referendumul din 2012 sint condamnati.
E logic, deci, ca baronii sa ceara protectie pentru ei si pentru oamenii lor daca centrul vrea rezultate la europarlamentare, alegeri fara nici o miza pentru acesti baroni. E logic ca baronii sa puna presiune pe conducerea centrala a partidului pentru ca institutii-cheie sa fie oprite din activitatea lor. Pina acum, destructurarea ANI, DNA, Inaltei Curti sau a serviciilor secrete nu a reusit.
E fireasca frica activistului de partid, fie el mic sau mare, dupa cum o recunoastea candid baronul PSD de Arges intr-o conferinta de presa. Nicolescu, pilon de baza al sistemului PSD, stie ca sistemul intern de organizare pesedist va performa slab la alegeri. De frica. PSD nu a putut face nimic pentru cei doi condamnati in dosarul referendumului, primii condamnati dintr-o lista care se anunta lunga.
Accidentul aviatic din Apuseni a venit ca o manusa pentru dorinta PSD de a confisca unele dintre institutiile-cheie. A fost ales STS. Nu a contat ca raportul intocmit de vicepremierul Gabriel Oprea exonera STS de raspundere. Nu a contat evidenta, aceea ca Internele si Transporturile nu si-au facut treaba, nu a contat ca Ministerul Apararii avea informatii mai exacte despre locul prabusirii avionului. Tunurile PSD au fost puse pe STS, investit de imaginarul colectiv al aparatcik-ului pesedist cu vina pentru dezvaluirea fraudelor de la referendumul din 2012.
Aparatul de partid al PSD are nevoie de o infuzie de incredere pentru a performa la cei mai inalti parametri de eficienta in alegerile din 2014. Asta e miza principala a proiectului de lege pentru trecerea STS la Guvern. Sigur, mai e si miza economica a contractelor publice, dar ea e deja secundara.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult