Acasa Top SecretServicii secrete SUA și Germania – șanse minime de a se ajunge la un acord privind spionajul reciproc

SUA și Germania – șanse minime de a se ajunge la un acord privind spionajul reciproc

scris de Laurentiu Banches
16 afisari

Germania are speranțe reduse să ajungă la un acord cu Statele Unite asupra interzicerii spionajului reciproc.

SUA și Germania - șanse minime de a se ajunge la un acord privind spionajul reciproc (foto:br.de)

„Nu obținem nimic”, a mărturisit în ediția de marți, 14 ianuarie, a cotidianului Süddeutsche Zeitung (SZ) o sursă din cadrul serviciilor germane de informații (BND) care participă la discuțiile angajate ca urmare a dezvăluirilor făcute de fostul consultant al Agenției Naționale de Securitate din SUA (NSA) Edward Snowden legate de vastul program de spionaj ce a vizat și Germania. După cum a menționat cotidianul din Munchen, în rândul delegației germane domnește supărarea până într-acolo încât un oficial cu rang înalt a afirmat: „Americanii ne-au mințit”, conform sursei amintite.

Postul german de televiziune NDR a transmis aceleași informații cu privire la starea negocierilor în curs. Potrivit SZ, americanii refuză, de exemplu, să precizeze data de la care este spionat telefonul mobil al cancelarului Angela Merkel și ce alți oficiali germani au fost sau sunt supravegheați.

Un purtător de cuvânt al guvernului german a refuzat să comenteze informațiile difuzate, mulțumindu-se să afirme: „negocierile continuă”. În toamnă, după ce a fost adus la cunoștința opiniei publice că mobilul cancelarului Angela Merkel este posibil să fi fost spionat de SUA, Germania l-a convocat pe ambasadorul american la Berlin pentru a-i cere explicații, un gest rar între aliați. Conform Agerpres, ulterior, o delegație de responsabili germani s-a deplasat în SUA pentru a încerca să creioneze cadrul unui acord pentru excluderea spionajului reciproc, în timp ce o delegație parlamentară americană a efectuat o vizită la Berlin pentru a încerca să tempereze tensiunile.

3 comentarii

pathfinder 14-01-2014 - 10:37

„în rândul delegației germane domnește supărarea”
Da ce astia-s copii mici?!?
Si la aia le trece…

Nu au decat sa-i spioneze si ei pe americani. Uite asa de ciuda.
Si sa-i intercepteze telefonul lui Obama!!! Daca pot… 🙂

Tache 15-01-2014 - 04:37

Armata americana n-o mai duce mult….

Razboiul din Irak continua, dar pe teritoriul american. Armata americana continua sa piarda cate 22 de soldati pe zi, poate chiar mai mult, daca se ia in calcul toate categoriile de arme. Exista o epidemie de sinucideri….

http://freepatriot.org/2014/01/09/army-finally-admits-toxic-leadership-blame-massive-veteran-suicide-epidemic/

Tache 15-01-2014 - 04:40

Pe langa faptul ca inghit un kil de pastile, s-au intors din Irak intr-o alta lume. Cu familii distruse, lipsa locurilor de munca si o coada de 2 ani, ca sa vada la fata un medic.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult