Acasa Top SecretServicii secrete SUA au oferit sprijin logistic Franţei în operaţiunea eşuată din Somalia

SUA au oferit sprijin logistic Franţei în operaţiunea eşuată din Somalia

scris de D.S.S.
20 afisari

Statele Unite au furnizat un ‘sprijin tehnic limitat’ forţelor franceze în atacul eşuat lansat sâmbătă în Somalia pentru a elibera un agent al serviciilor secrete franceze, deţinut de mai mult de trei ani de islamişti, a afirmat preşedintele Barack Obama într-o scrisoare adresată Congresului, transmit agenţiile AFP şi Associated Press.

Denis Allex, prizonierul somalezilor

Forţele americane au furnizat un sprijin tehnic limitat trupelor franceze în această operaţiune, dar nu au participat direct la asaltul împotriva taberei unde cetăţeanul francez era deţinut‘, scrie preşedintele în respectivul document. ‘Un avion de luptă american a intrat pentru scurt timp în spaţiul aerian somalez pentru a sprijini operaţiunea de salvare, în cazul în care ar fi fost necesar‘, mai precizează liderul de la Casa Albă, menţionând că ‘aparatul nu a folosit armamentul în timpul acestei operaţiuni‘.

Am ordonat forţelor americane să sprijine operaţiunea de salvare pentru a promova interesele securităţii naţionale americane‘, mai afirmă Obama în scrisoare. Tentativa eşuată de sâmbătă a unui comando francez de a elibera un conaţional deţinut de gruparea Shebab, conectată la al-Qaeda, s-a soldat cu moartea a cel puţin opt civili, potrivit martorilor, şi a 17 ‘terorişti‘, potrivit guvernului de la Paris. De asemenea, un soldat francez şi-a pierdut viaţa şi un altul este dat dispărut. Soarta agentului francez, prezentat cu pseudonimul Denis Allex, rămâne învăluită în mister, oficiali francezi susţinând că şi acesta a fost ucis.  Ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, a recunoscut sâmbătă că rezistenţa islamiştilor din Somalia a fost subestimată.

12 comentarii

MIHAIL-SORIN GAIDAU 14-01-2013 - 08:41

Actiunile teroriste de piraterie si brigandaj dovedesc ca statul somalez ori este neputincios, ori este complice la banditismul maritim practicat de raufacatori. Cu toate acestea, impotriva Somaliei nu au avut loc actiuni remarcabile, de cumintire si educare. Consecinta este una singura: saracia si anarhia Somaliei mentin in stare de insecuritate traficul maritim!

Tache 14-01-2013 - 14:51

Masacrul de la școala din Sandy Hook a fost urmarea unui atac armat ce a avut loc pe 14 decembrie 2012 în incinta școlii elementare din Sandy Hook, Newtown, Connecticut, Statele Unite. Numărul morților a fost de 27. A fost al doilea cel mai sângeros incident petrecut într-o instituție de învățământ din istoria Statelor Unite, întrecut numai de cel de la Virginia Tech din 2007, în care au fost uciși 32 de oameni.

Dar, organizarea americana este pe primul loc in lume. Cu 3 zile mai devreme, pe 11 decembrie, newtown.uwwesternct.org/ era deja online, pentru strangerea fondurilor de ajutorare.

http://www.google.co.in/search?q=https://newtown.uwwesternct.org/&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&as_qdr=y15

”United Way extends our most sincere condolences and prayers to all those families affected by the devastating events in Newtown/Sandy Hook, Connecticut.”

BULA 17-01-2013 - 03:57

Daca e asa cum ai spus, inseamna ca masacrul a fost organizat de CIA. Vor sa scoata armele de la americani, sa poata dupa asta sa faca ce vor cu ei.

jan dinu 17-01-2013 - 09:03

Domnilor Bula shi Tache ,rationamentul NU
functioneaza cu o deplina logica ,nu vreau sa eGxplic mai
in sustantza subiectul …pe-aici ca e mai sensibil
„Baietzii ” cind ies in retragere din diverse institutii (CIA &armata )
onorabile trec in rezerva cu niste merite shi experiente care
vor sa le continue activitati inchinate in folosul bunului public
fie activind in voluntariat acolo unde este nevoie .
Rastelurile lor (civile ) sunt pline shi exercitiiul practic :poligoane
sali – dotari… amenajari speciale ramin…”deschise civililor ”
pentru ca este o societate libera protejata de legi care sunt respectate . Cine le incalca – PLATESTE -!
Tocmai ei sunt cei care doresc ca dreptul de port arma ,garantat
de constitutie ,,…shi NU altfel cum atzi dat de inteles voi ….
Ar fi multe de spus dar vorbaria in asemenea cazuri …Nu este buna
shi poate initila daca porniti deja cu false premise fara cunostinte
— LOCO ….!
JD-USA(LORD plenipotentiar )

Tache 17-01-2013 - 14:58

In plus, asa cum si-au omorat fara retinere proprii cetateni, tot asa si-au omorat si aliatii. Este clar ca agentii francezi au fost omorati de americani. Ce aflase Dennis Allex, incat a trebuit omorat ? Pai aflase si avea dovezi ca piratii somalezi sunt sprijiniti de americani. Piratii somalezi functioneaza ca un fel de controlori americani ai comertului dintre Europa si China. Toate navele trebuie sa treaca obligatoriu prin stramtoare si golful Aden. Luptele din Yemen nu sunt intamplatoare. Piratii din stramtoarea Malaca, la sud de China, intra in aceeasi categorie.

tomi 14-01-2013 - 21:15

==Tentativa eşuată de sâmbătă a unui comando francez de a elibera un conaţional deţinut de gruparea Shebab, conectată la al-Qaeda, s-a soldat cu moartea a cel puţin opt civili, potrivit martorilor, şi a 17 ‘terorişti‘, potrivit guvernului de la Paris. De asemenea, un soldat francez şi-a pierdut viaţa şi un altul este dat dispărut. Soarta agentului francez, prezentat cu pseudonimul Denis Allex, rămâne învăluită în mister, oficiali francezi susţinând că şi acesta a fost ucis. Ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, a recunoscut sâmbătă că rezistenţa islamiştilor din Somalia a fost subestimată.==
Cum dreacu si altii au treaba arabilor?.Se pare ca da dar ei au voie noi nu. La altii se numeste lupta antiteror, la noi se cheama rezistenta patriotica?? Interesant! Noi care avem vipera in casa nu avem voie sa-i rupem gitul, Franta poate trimite trupe comando la 3000 de kilometri sa faca prapad in Mali.

urbos 14-01-2013 - 21:17

Starpirea voastra va fi distractiva.

urbos 14-01-2013 - 21:18

Si apropo sobolane, voi n-aveti casa.

Antibasistul 14-01-2013 - 21:58

Tomi, vipera sinteti voi, in casa arabilor.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-01-2013 - 22:13

Chine Zaritule , este necesara o noua internare , nasa’h!

Antibasistul 15-01-2013 - 17:36

Da, pentru tine, este necesara o internare pe viata.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult