Acasa Top SecretServicii secrete SUA: Autorizația programului de colectare a datelor telefonice a fost reînnoită

SUA: Autorizația programului de colectare a datelor telefonice a fost reînnoită

scris de D.S.S.
8 afisari

Tribunalul secret american responsabil cu validarea modului de funcționare a programelor de supraveghere a reînnoit programul de colectare a datelor telefonice, care a expirat vineri, a indicat directorul serviciilor de informații americane, relatează AFP.

SUA: Autorizația programului de colectare a datelor telefonice a fost reînnoită

Într-un comunicat publicat vineri seară, Biroul directorului serviciilor de informații (DNI) James Clapper, în subordinea căruia se află 16 agenții, inclusiv Agenția Națională de Securitate (NSA), ‘a decis să declasifice și să facă public faptul că guvernul a cerut tribunalului FISC (Foreign Intelligence Surveillance Court) să autorizeze din nou colectarea în masă a datelor telefonice și că acest tribunal a reînnoit autorizația în cauză’.

Informația se înscrie în rândul ‘declasificărilor precedente, ținând cont de interesul important și continuu pe care îl manifestă opinia publică în legătură cu programul de colectare a datelor telefonice’, explică acest comunicat.

La mijlocul lui august, președintele american Barack Obama a promis să reexamineze programele americane de supraveghere, după dezbaterile iscate de dezvăluirile unui fost consultant al NSA, Edward Snowden, referitoare la vaste programe de colectare a datelor telefonice și digitale.

Obama a pledat atunci pentru mai multă transparență și un control mai strict asupra acestor programe. În același timp însă, administrația sa a menținut o linie dură împotriva scurgerilor de informații confidențiale și îl caută pe Edward Snowden pentru spionaj.

După primele dezvăluiri, Snowden a fugit la Hong Kong, apoi în Rusia, care i-a acordat azil temporar.

8 comentarii

IngerAlbastru 13-10-2013 - 03:33

Bine face sa controleze/supravegheze aceste informatii!!! Doar n-o sa joace pe masa toti care cum vor din cei care au ajuns cumva in State!!!

CONGO 13-10-2013 - 15:14

Mie mi se facuse o frica… daca nu le dadea?

tomi 13-10-2013 - 15:23

Eu sint de acord sa verifice telefoanele in State dar cu conditia ca sa fie puse sub control si telefoanele lui urbos digital si huhu. La huhu propun instalarea si a camerelor de luat vederi 24 de ore pe zi.

Antibasistul 13-10-2013 - 15:55

La tine la ospiciu in Jimbolia ai camera de luat vederi 24 de ore, permanent, sa nu-ți faci rau ție si celorlați pacienți, doctorii tai au confirmat!

CONGO 13-10-2013 - 16:01

Sa-ti scoti in secunda asta genele false!
Ii arde de maritis kurveta dreaq, si e sarita de 80.

tomi 13-10-2013 - 22:20

Antibasistul
13-10-2013 at 15:55

La tine la ospiciu in Jimbolia ai camera de luat vederi 24 de ore, permanent, sa nu-ți faci rau ție si celorlați pacienți, doctorii tai au confirmat!
============
Ma da bate o gramatica huhu asta ca inc-un pic si-oi crede ca vorbea martiana inaintea aromanizarii.

Antibasistul 13-10-2013 - 22:24

Sictir amaritule de la ospiciul din Jimbolia!

CONGO 13-10-2013 - 16:50

dar te clatesti cu apa e gura inainte?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult