Acasa Top SecretServicii secrete SUA: Casa Albă despre atacul cibernetic asupra Sony Pictures

SUA: Casa Albă despre atacul cibernetic asupra Sony Pictures

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Casa Albă a apreciat că atacul cibernetic major asupra Sony Pictures care a avut loc la sfârşitul lui noiembrie este o „problemă gravă de securitate naţională” pentru SUA.

SUA: Casa Albă despre atacul cibernetic asupra Sony Pictures

SUA: Casa Albă despre atacul cibernetic asupra Sony Pictures

Întrebat în legătură cu o posibilă implicare a Coreei de Nord,  purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest a afirmat că nu poate da un răspuns. Departamentul american al Justiţiei şi FBI lucrează la dosar şi „ancheta avansează”, a spus el, adăugând că acest tip de investigaţie este „extraordinar de complex”. „Este vorba de o acţiune distructivă (…) iniţiată de un actor sofisticat”, a explicat el. „Nu sunt sigur ce anume a încercat să facă”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Sony Pictures a renunţat miercuri, 19 decembrie, să scoată pe piaţă filmul „Interviul care ucide!„, în urma unor ameninţări ale un hackeri în spatele cărora ar sta Phenianul. Întrebat în legătură cu răspunsul pe care Casa Albă intenţionează să-l aducă acestui incident, Earnest a subliniat că NSC (Consiliul de Securitate Naţională) va examina „un ansamblu de opţiuni”.

Purtătorul de cuvânt al Executivului american a insistat totuşi asupra necesităţii unui răspuns „proporţional”, subliniind că obiectivul celor care conduc un atac cibernetic de acest tip este de a „provoca un răspuns din partea Statelor Unite„. Conform mediafax, filmul „Interviul care ucide!”, o parodie asupra unui complot fictiv al CIA pentru asasinarea liderului nord-coreean Kin Jong-un, urma să fie scos pe piaţă în ziua de Crăciun în SUA.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult