Acasa Top SecretServicii secrete SUA considerǎ capturarea liderului Al-Qaida Abu Anas legalǎ

SUA considerǎ capturarea liderului Al-Qaida Abu Anas legalǎ

scris de Laurentiu Banches
19 afisari

John Kerry, a calificat luni, 7 octombrie, la Bali, drept „potrivită și legală” capturarea unui presupus lider Al-Qaida în Libia, operațiune considerată de Tripoli ca fiind o „răpire”.

SUA considerǎ capturarea liderului Al-Qaida Abu Anas legalǎ (foto: america.aljazeera.com)

SUA „fac tot ceea ce le stă în putere și ceea ce este potrivit și legal” pentru a opri amenințarea teroristă, a declarat John Kerry, pe marginea summitului Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC) care are loc la Bali, în Indonezia. Șeful diplomației americane a refuzat să precizeze dacă Tripoli a fost informat sau nu în legătură cu această operațiune. „Noi nu avem obiceiul de a intra în detalii cu privire la comunicările noastre cu guverne străine referitor la acest gen de operațiuni”, a afirmat el, în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

SUA a efectuat sâmbătă două raiduri, unul în Somalia, celălalt la Tripoli, care au condus la capturarea unui presupus lider al rețelei Al-Qaida, ceea ce a determinat Libia să ceară ‘explicații’ Washingtonului. Tripoli a calificat capturarea lui Abu Anas al-Libi, pe numele său adevărat Nazih Abdul Hamed Al-Raghie, drept „răpirea unui cetățean libian”. Abu Anas, care figura pe lista FBI a celor mai căutate persoane, a fost transportat la bordul unei nave de război a Marinei SUA aflată în regiune, unde în prezent este interogat, potrivit Agerpres.

6 comentarii

CONGO 07-10-2013 - 12:28

You can run, but you can’t hide

CONGO 07-10-2013 - 14:05

@ IngerulAlbastru

Dar daca de fapt ai facut buba la pene si te-au dat cu albastru de metil?

IngerAlbastru 08-10-2013 - 07:46

Sint inger fara pene!!!

tomi 08-10-2013 - 02:42

OK, asta merita americanii, imbecilii s-au pus sa ajute teroristii islamici sa-l ucida pe Gagaffi, sa nimiceasca armata nationala a Libiei. Bunul Dumnezeu nu a intirziat sa arate cretinilor trimisi de musulmanul OBAMA BIN LADEN, presidente ilegal al Americii sa lupte si sa bombardeze armata lui Gadaffi, doar dupa doua luni de la „marea victorie” al revolutionarilor- teroristi el quaida dintre cei mai periculosi care trebuiau de fapt nimiciti pina la ultimul de americani, au multumit in modul lor islamic, ucigind ambasadorul USA, tot personalul consulatului de la Tripoli si distrugind cladirea consulatului american.
Acum ca ”buni aliati ai libienilor- teroristi , americanii trebuie sa ceara voie in cazul ca trebuie arestat vreun criminal periculos, terorist cautat de ani de zile.
Uite! in cazul ca-l vom aresta pe urbos, digital si huhu, si vor fi adusi la Tel Aviv la proces, sint convins ca Romania nu va protesta sau chiar nici macar nu va lua la cunostinta disparitia celor trei imbecili.

Ionel 08-10-2013 - 16:29

Ai ramas in urma. Tasalul a cerut azil politic in Romania in urma unui atac fulger al sirienilor. Armata israeliana va fi cazata in Mamaia unde vor lua parte la carnavalul lui Mazare in costume de travestiti.

UnUL 08-10-2013 - 15:24

l-au prins, acum sa-i puna pielea pe bat !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult