Acasa Top SecretServicii secrete SUA despre importanţa raidurilor aeriene asupra grupării Khorassan

SUA despre importanţa raidurilor aeriene asupra grupării Khorassan

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Pentagonul a declarat că ţinta atacurilor aeriene din Siria de marţi, 23 septembrie , grupul Khorassan, s-ar fi pregătit să lanseze atacuri majore împotriva Europei sau SUA.

SUA despre importanţa raidurilor aeriene asupra grupării Khorassan (foto:cnn.com)

SUA despre importanţa raidurilor aeriene asupra grupării Khorassan (foto:cnn.com)

Gruparea Khorassan, legată de Al-Nosra, ramura siriană a Al Qaida, „se afla în faza finală de pregătire pentru executarea de atacuri majore împotriva unor ținte occidentale și, posibil, pe teritoriul american”, a declarat generalul William Mayville, directorul de operațiuni al Statului Major Interarme. „Noi estimăm că grupul Khorassan a fost aproape de faza execuției unui atac fie în Europa, fie în Statele Unite”, a precizat acesta, potrivit Agerpres. Jihadiștii din „grupul Khorassan nu se concentrează după toate evidențele pe regimul Assad sau poporul sirian, ei construiesc rețele în Siria, în scopul de a lansa atacuri împotriva SUA și a Occidentului”, a mai menţionat Mayville.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului american al Apărării, John Kirby, a adăugat că loviturile împotriva Statului Islamic (SI) în Siria au fost „foarte reușite”. În același timp, purtătorul de cuvânt al Pentagonului a subliniat că dacă primele informații împotriva Statului Islamic, în estul Siriei, au fost „foarte reușite, aceasta nu este decât începutul”. Majoritatea tirurilor de rachete Tomahawk lansate marți au fost îndreptate împotriva Khorassan.

Loviturile au vizat instalații ale grupării jihadiste și nu anumite persoane, a mai indicat generalul Mayville, care a confirmat că SI s-a „adaptat” deja la operațiunile militare. Ministrul justiției, Eric Holder, a indicat că această grupare este cunoscută de „doi ani” serviciilor secrete americane și a determinat o întărire a controalelor în luna iulie în aeroporturile din Europa și Orientul Mijlociu la zborurile cu destinația SUA. Conform unor responsabilit americani, cel mai sofisticat avion de vânătoare-bombardament invizibil din arsenalul aerian al SUA, F-22 „Raptor”, a fost utilizat pentru prima oară în luptele împotriva SI.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult