Acasa Top SecretServicii secrete Teroare în Barcelona: 13 morți și 100 de răniți

Teroare în Barcelona: 13 morți și 100 de răniți

scris de C.F.V.
13 afisari

Teroriştii au lovit din nou în Europa, iar de această dată ţinta a fost Barcelona. 13 persoane au fost ucise de şoferul unei furgonete care a intrat cu maşina pe cea mai mare arteră pietonală a Spaniei, La Rambla, care e plină de vizitatori ai oraşului, la orice oră din zi şi din noapte. 100 de oameni au fost răniţi şi transportaţi la spital. Printre ei şi trei  români.

Ulterior, în cursul nopții, poliția a anunțat că un al doilea atac a avut loc în orașul Cambrils, dar i-a pus capăt înainte de a căpăta proporțiile celui de la Barcelona.
Centurile cu explozibili purtate de atacatorii uciși de poliție în orașul Cambrils erau false, a declarat un șef al poliției pentru un radio spaniol, citat de Reuters. Patru atacatori au fost împușcați mortal la locul incidentului, iar un al cincilea a murit mai târziu, din cauza rănilor. Oficialul poliției spune că geniștii pot confirma acum că centurile purtate de aceștia nu conțineau explozibili.
Numărul românilor răniţi în atacul de la Barcelona a ajuns la trei, după ce autorităţile spaniole au informat vineri dimineaţă Consulatul General al României la Barcelona că printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a treia victimă de cetăţenie română. Un al doilea român a fost identificat tot vineri dimineaţă printre persoanele rănite în urma atacului de la Barcelona, acesta fiind internat în spital, iar starea sa fiind stabilă, a transmis MAE. Guvernul regional catalan a anunţat că cetăţeni din 24 de ţări se numără printre persoanele ucise sau rănite în atentatul de joi, de la Barcelona, relatează BBC News.
Javier Zaragoza, șeful Audiencia National, organismul care se ocupă de combaterea terorismului, a declarat că teroriștii din Cambrils aveau legături cu grupări jihadiste.

O persoană a fost arestată în orașul catalan Ripoll, în legătură cu atacul din Barcelona, relatează Reuters, citat de BBC News. Este al treilea suspect arestat în legătură cu evenimentele de joi.

Presa spaniolă anunță că printre cei 13 oameni uciși în Barcelona se numără trei cetățeni germani și un belgian. El Mundo relatează că medicii legiști au terminat examinările post-mortem asupra celor 13 victime ale atacului din Barcelona. Acestea vor fi identificate atât pe baza probelor ADN, cât și a amprentelor dentare.

Douăzeci şi şase de cetăţeni francezi se numără printre cei peste 100 răniţi în atacul de la Barcelona, a anunţat Ministerul francez de Externe, relatează The Guardian. Unsprezece dintre ei sunt în stare gravă. Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, va vizita Barcelona vineri.

La Rambla, locul unde a avut loc primul atac, este aproape pustie la primele ore ale dimineții de vineri.
Guvernul catalan a anunţat oficial că atacul de la Cambrils are legătură cu atacul cu maşină de pe Ramblas, din Barcelona, soldat cu 13 morţi, relatează Associated Press.

Ministrul de Interne al regiunii, Joaquin Forn, a declarat vineri că atacul de la Cambrils “urmează aceeaşi cale”. „Există o legătură”, a adăugat el. Oficialul nu a precizat, însă, ce leagă atacurile, dar a confirmat că şoferul maşinii care a intrat în mulţime este încă în libertate.
Un al doilea atac de proporții a fost împiedicat în Spania, în orașul Cambrils, aflat la 120 de km de Barcelona. Poliția a ucis patru presupuși teroriști. Un al cincilea a fost rănit și a murit ulterior. Totul, după ce o altă furgonetă a intrat în oameni în acest oraș. Sunt șapte răniți, între care un polițist.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult