Terorişti afgani în atenţia SRI. Vor fi expulzaţi din România | Ziua Veche
Acasa Top SecretServicii secrete Terorişti afgani, în atenţia SRI. Vor fi expulzaţi din România

Terorişti afgani, în atenţia SRI. Vor fi expulzaţi din România

scris de L.M.
3 afisari

Doi terorişti originari din Afganistan urmează să fie expulzaţi din România. Afganii au fost monitorizaţi de SRI din 2011.

SRI

Terorişti afgani, în atenţia SRI. Vor fi expulzaţi din România

Potrivit SRI, cei doi au încercat să obţină statutul de refugiaţi, dar Tribunalul Galaţi le-a respins solicitarea pe data de 22 octombrie. Cei doi afgani au ajuns pe teritoriul României în anul 2011. De atunci şi până acum au fost monitorizaţi de SRI tocmai pentru ca gruparea să poată fi destructurată.

„Ei doreau să obţină în România un statut de refugiat pentru ca apoi să pună bazele în ţara noastră a unor puncte de sprijin, puncte de sprijin pentru organizaţii teroriste listate la nivel internaţional. Prin aceste puncte de sprijin se pare că intenţionau să pună la cale atentate teroriste în România cât şi în alte state care au trupe în Afganistan„, spune purtătorul de cuvânt al SRI, Marius Bercaru, citat de Realitatea.net.

Pe 26 octombrie, cei doi cetăţeni afgani au fost declaraţi indezirabili, pe o perioadă de 15 ani, de Curtea de Apel. Pe lângă partenerii externi, SRI a cooperat cu Parchetul şi Inspectoratul General pentru Imigrări.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult