Acasa Top SecretServicii secrete Terorişti la Bucureşti

Terorişti la Bucureşti

scris de D.S.S.
22 afisari

Un iranian şi doi turci care se ocupau cu vânzarea de armament, inclusiv de rachete sol-aer, au fost capturaţi în  Bucureşti, după ce Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi Poliţia Română au organizat un flagrant delict într-o operaţiune de comercializare de droguri în valoare de trei milioane de euro, Teroriştii, între care şi liderul unei grupări islamiste, au fost capturaţi în urma unei acţiuni a DEA, DIICOT şi Poliţia Română, derulată în Bucureşti şi Maldive.

Teroristi capturati in Romania

Cei doi cetăţeni turci care au perfectat tranzacţia de armament în valoare de 15 milioane de dolari către Wehbe Bachar, liderul grupării islamiste, un cetăţean libanez, au încercat, în paralel, să vândă ipsos în loc de droguri unui agent sub acoperire. În urma organizării flagrantului delict au fost ridicaţi atât cei doi turci şi iranianul, cât şi cetăţeanul libanez. 

Anchetatorii de la combaterea crimei organizate şi a terorismului au acţionat în baza unei solicitări de comisie rogatorie a SUA, respectiv a DEA. Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a informat, într-un comunicat de presă, că procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri americani din cadrul DEA (Drug Enforcement Administration), „au procedat la destructurarea unei importante grupări multinaţionale formate din cetăţeni libanezi, iranieni şi turci, specializată în procurarea şi comercializarea de armament de mare calibru către entităţi teroriste din Orientul Mijlociu„.

În 25 iulie, procurorii DIICOT şi ofiţeri americani au acţionat, simultan, în Bucureşti şi Insulele Maldive, pentru capturarea celor trei membri ai grupării. Astfel, în Bucureşti au fost identificaţi Aksu Cetin, cetăţean turc, şi Siavosh Henareh., cetăţean iranian, iar autorităţile americane l-au reţinut pe Wehbe Bachar, cetăţean libanez, liderul grupului.

Aceştia au fost prezentaţi Parchetului de pe lânga Curtea de Apel Bucureşti în vederea punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă emise de autorităţile americane. 

Separat de solicitarea oficialilor americani, existând informaţii că membrii grupării intenţionează să comercializeze în România aproximativ 200 de kilograme de heroină, procurorii DIICOT au procedat la efectuarea unei operaţiuni în comuna Ciorogârla, judeţul Ilfov, „ocazie cu care a rezultat faptul că informaţiile deţinute iniţial nu s-au confirmat”. La desfăşurarea acţiunilor au participat ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO – Serviciul Antidrog, suportul tehnic fiind asigurat de către SRI şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.

2 comentarii

Arhimede 28-07-2011 - 14:44

Titlu sforăitor…

De fapt nişte traficanţi de arme şi droguri…
Aiurea, ce terorişti…

Un prost de la o televiziune a scos primul titlul cu teroriştii, iar ăilalţi tot atât de „dăştepţi”, a luat-o de bună.

Tipic presei dâmboviţene.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS