Acasa Top SecretServicii secrete Teroriştii azeri au vrut să vadă Mandinga la Eurovision 2012

Teroriştii azeri au vrut să vadă Mandinga la Eurovision 2012

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

Autorităţile de la Baku au anunţat că au reuşit să dejoace planurile unei grupări teroriste ce intenţiona să organizeze un atentat la concursul Eurovision 2012.

Membrii unei grupări teroriste au planuit atentate pentru Eurovision 2012

Peste 40 de membri ai grupării care plănuia aceste atentate au fost arestaţi de autorităţile din Azerbaidjan care au anunţat că „obiectivul principal al grupului terorist era de a comite atentate la Baku în timpul Eurovisionului.” Ministrul pentru Siguranţa Naţională de la Baku, a firmat, potrivit Mediafax, că mai mulţi membri ai acelei grupări „aveau bilete pentru Eurovision, cu scopul de a comite acte teroriste în sala Crystal Hall din Baku„, unde a a avut loc evenimentul.

În afară de atacul planificat la sala de desfăşurare a concursului, membrii grupării aveau de gând să organizeze şi patru atentate contra preşedintelui Ilham Aliev, posturi de poliţie, hoteluri în care erau cazaţi străini şi contra unor lăcaşuri de cult. Membrii grupării teroriste azere au fost arestaţi de serviciile de securitate în cadrul a diverse operaţiuni desfăşurate la Baku, în oraşele Ganja şi Soumgait, dar şi în alte regiuni ale ţării, câţiva dintre ei fiind ucişi întrucât au opus rezistenţă.

Informaţiile despre aceste operaţiuni au fost oferite publicului abia miercuri, 30 mai, pentru a nu produce panică în rândul concurenţilor, dar şi a celor peste 20.000 de oameni care au asistat la finala Eurovision 2012, câştigată de reprezentanta Suediei, Loreen, cu piesa „Euphoria”. Deşi piesa „Zaleilah” prezentantă de Mandinga, a fost văzută de specialişti cu şanse mari la clasarea pe podium, aceasta a reuşit să se claseze abia pe locul al 12-lea, obţinând doar 71 de puncte, cu peste 300 mai puţin decât câştigătoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult