Acasa Top SecretServicii secrete Trafic pe internet în SUA. Cât poate supraveghea NSA?

Trafic pe internet în SUA. Cât poate supraveghea NSA?

scris de L.M.
2 afisari

NSA are capacitatea de a supraveghea până la 75% din traficul total pe Internet din SUA, scrie miercuri cotidianul Wall Street Journal.

Trafic pe internet în SUA. Cât poate supraveghea NSA

Trafic pe internet în SUA. Cât poate supraveghea NSA (foto:observinghermann.com )

Citând o serie de foşti şi actuali responsabili de la NSA, Wall Street Journal subliniază că această cifră este mult mai mare decât cea comunicată anterior de autorităţile americane după dezvăluirile lui Edward Snowden cu privire la programele de supraveghere americane, transmite Reuters. La începutul lunii august, NSA a dat publicităţii un comunicat oficial potrivit căruia este interesată de doar 1,6% din datele care circulă pe Internet, dintre care doar 0,025% sunt selecţionate efectiv pentru a fi examinate.

De asemenea, Wall Street Journal adaugă că NSA păstrează conţinutul unor emailuri trimise de cetăţenii americani şi că filtrează apelurile locale efectuate prin intermediul Internetului. În concluzie, după ce a obţinut un mandat semnat de judecător agenţia este în măsură să intercepteze practic toate informaţiile care există online, transmite Moldpres.

Aceste dezvăluiri vin după ce Washington Post a publicat un articol potrivit căruia NSA a încălcat regulile privind confidenţialitatea şi şi-a depăşit autoritatea legală de mii de ori în fiecare an începînd cu 2008, cînd Congresul i-a oferit puteri extinse.

Fostul consultant al Agenţiei de Securitate Naţională (NSA) a SUA Edward Snowden, care a obţinut azil pentru un an în Rusia, a fost primul care a dezvăluit că NSA monitorizează telefoanele şi traficul pe Internet al americanilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult