Acasa Top SecretServicii secrete Ucraina – Serviciile secrete ruse ar fi planificat atentate și proteste ȋn Odesa

Ucraina – Serviciile secrete ruse ar fi planificat atentate și proteste ȋn Odesa

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a afirmat cǎ a reținut patru persoane aparținȃnd unei grupǎri extremiste susținutǎ de serviciile secrete ruse, care pregătea atentate şi proteste în oraşul Odesa.

Ucraina - Serviciile secrete ruse ar fi planificat atentate și proteste ȋn Odesa (foto:maidantranslations.com)

Ucraina – Serviciile secrete ruse ar fi planificat atentate și proteste ȋn Odesa
(foto:maidantranslations.com)

Purtǎtorul de cuvȃnt al SBU, Elena Ghitlianskaia a declarat cǎ unul dintre suspecţi a efectuat la sfârşitul lui august o vizită la Moscova, unde a primit ordinul de a crea în Odesa o grupare criminală care ar avea scopul de a organiza proteste împotriva autorităţilor de la Kiev. „Acest suspect, numit Talibanul, primea prin intermediul unui complice din Transnistria instrucţiuni referitoare la întâlnirile sale cu un ofiţer din cadrul serviciilor secrete ruse, în oraşul Belgorod. În cadrul acestor întâlniri, Talibanul şi ofiţerul rus au convenit, de asemenea, asupra organizării unei tabere de antrenament în Crimeea”, a precizat Ghitlianskaia, conform mediafax. În cursul unor percheziţii efectuate la domiciliile suspecţilor au fost confiscate „arme, bombe artizanale, hărţi topografice şi cărţi din domeniul apărării”, a adăugat purtǎtorul de cuvȃnt.

Totodatǎ, SBU a anunţat că serviciul de contraspionaj din Ucraina a „dejucat” atacuri teroriste care vizau oficiali ucraineni de rang înalt şi aveau scopul de a împiedica organziarea alegerilor legislative în ţară.  Potrivit serviciului de securitate ucrainean, au fost arestate mai multe persoane care făceau parte din gruparea „teroristă” Iniţiativa Publică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult