Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Un analist al serviciilor americane de informații militare a fost arestat pentru spionaj

Un analist al serviciilor americane de informații militare a fost arestat pentru spionaj

scris de D.S.S.
280 Afisari

Un analist al serviciilor americane de informaţii militare a fost arestat joi pentru că a transmis informaţii clasificate unui complice care afirma că locuieşte în Hong Kong, a anunţat Departamentul de Justiţie (DoJ) al Statelor Unite, notează AFP.
DoJ a precizat într-un comunicat că individul neidentificat căruia militarul, Korbein Schultz, i-a oferit informaţii, era interesat în mod deosebit de „potenţiale planuri ale Statelor Unite în cazul unui atac militar împotriva Taiwanului”.

Korbein Schultz i-a furnizat în special „documente legate de sistemele de lansare de rachete multiple Himars, informaţii despre echipamentele hipersonice, studii privind viitoarea dezvoltare a forţelor militare americane, despre ţări importante precum Republica Populară Chineză şi rapoarte privind exerciţiile şi operaţiunile militare”, conform textului.

În schimbul acestor informaţii, între mai 2022 şi arestarea sa la baza militară Fort Campbell (sud), a primit aproximativ 42.000 de dolari de la acest complice, care „pretindea că locuieşte în Hong Kong şi că lucrează pentru o companie de consultanţă geopolitică cu sediul în străinătate”.

Militarul este vizat de o serie de capete de acuzare legate în special de transmiterea de informaţii referitoare la apărarea naţională, exportul ilicit de tehnologie militară şi corupţia unui funcţionar public.

„Acţiunile vizate de rechizitoriu constituie o trădare gravă a jurământului de a ne apăra ţara”, a reacţionat Larissa Knapp, şefa diviziei de securitate naţională a FBI, poliţia federală americană, citată în text.

„În loc să protejeze informaţiile privind apărarea naţională, inculpatul a conspirat cu un cetăţean străin pentru a le vinde, punând în pericol securitatea noastră naţională”, a adăugat ea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS