Acasa Top SecretServicii secrete Un fleac, le-au ciuruit! La SPP

Un fleac, le-au ciuruit! La SPP

scris de Marius Bâtcă
64 afisari

Un fleac, le-au ciuruit şi anul acesta! Este vorba despre ţintele puse la dispoziţia jurnaliştilor, de SPP.

Cupa SPP 2012 - Un fleac le-am ciuruit

Cupa SPP 2012 - Un fleac, le-am ciuruit! (foto: Ziuaveche.ro - Marius Batca)

Pentru că, pe 7 mai, se împlinesc 22 de ani de la înfiinţarea Serviciului de Protecţie şi Pază, jurnaliştii au fost invitaţi, ca în fiecare an, să participe la concursul de tir organizat în poligonul Popeşti-Leordeni, intitulat „Cupa SPP 2012”.

Probabil pentru că jurnaliştii acreditaţi au devenit din ce în ce mai pricepuţi la tir cu pistolul asupra ţintei piept cu cercuri (nr. 4), organizatorii s-au gândit să mai introducă şi un element de culoare. Este vorba despre executarea tragerii din maşină, în mers. Însă, pentru siguranţa angajaţilor SPP, a jurnaliştilor şi, de ce nu, a faunei sălbatice din copacii aflaţi în poligon, nu s-a tras cu muniţie “de război”. La tragerile din maşina aflată în mers s-au folosit pistoale de antrenament cu muniţie cu vopsea.

Din fericire pentru ziariştii de sex masculin, şi anul acesta, concursul a fost împărţit pe două categorii. Dacă, la un moment dat, se va decide participarea la comun, s-ar putea ca, pe podium, să urce numai jurnaliste.

Cupa SPP 2012 - Tinteste spre podium

Cupa SPP 2012 - Tinteste spre podium (foto: ziuaveche.ro - Marius Batca)

Drumul Serviciului de Protecţie şi Pază a început în data de 07 mai 1990, când a fost promulgat Decretul nr. 204 al Consiliului Provizoriu de Unitate Naţională, care a hotărât înfiinţarea Unităţii Speciale de Pază şi Protocol (USPP) în subordinea Ministerului Apărării. În anul 1998 a fost promulgată şi legea proprie de organizare şi funcţionare a Serviciul de Protecţie şi Pază. Timp de două decenii şi un an, Serviciul de Protecţie şi Pază a parcurs un proces permanent de modernizare şi profesionalizare, încercând să păstreze ritmul de dezvoltare al societăţii româneşti şi să se adapteze evoluţiei climatului de securitate la nivel global. În prezent, SPP se poziţionează în rândul instituţiilor de securitate cu un profil internaţional bine conturat, fiind membru al Reţelei Europene a Forţelor de Protecţie a Demnitarilor – E.N.P.P.F. (asociaţia cuprinde structurile de protecţie a demnitarilor din ţările membre ale Uniunii Europene, fiind înfiinţată în anul 2002, în baza unei Decizii a Consiliului Uniunii Europene) şi membru în consiliul de conducere al Asociaţiei Internaţionale a Serviciilor de Protecţie – A.P.P.S.. Experienţa personalului, care a executat misiuni în teatrele de operaţii, a făcut posibil ca Serviciul de Protecţie şi Pază să pregătescă în Centrul de Excelenţă pentu Protecţie şi Securitate de la Bucureşti ofiţerii de protecţie nemijlocită ai Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Cupa SPP 2012 - jurnalistii au invatat sa traga din masina

Cupa SPP 2012 - Jurnalistii au invatat sa traga din masina (foto: ziuaveche.ro - Marius Batca)

Cupa SPP 2012 - podiumul este neincapator

Cupa SPP 2012 - Podiumul este neincapator (foto: ziuaveche.ro - Marius Batca)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult