Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete SRI a urmarit un lider Al Qaida in Bucuresti

SRI a urmarit un lider Al Qaida in Bucuresti

scris de Ziua Veche
2 afisari

Serviciul Roman de Informatii, impreuna cu alte institutii internationale cu atributii in domeniul securitatii si cu structuri aliate, a avut in atentie actiuni desfasurate pe teritoriul Romaniei de catre cetateanul irakian Ahmad Khalaf Ahabib al-Dulaimi, acuzat ca ar fi un lider al-Qaida in Europa, informeaza Mediafax.


 

Potrivit sefului Biroului de Presa al SRI, Sorin Sava, „urmare a activitatilor de cooperare internationala, Serviciul Roman de Informatii a avut in atentie, impreuna cu alte institutii internationale cu atributii in domeniul securitatii precum si cu servicii din cadrul structurilor aliate, actiuni desfasurate pe teritoriul Romaniei de catre Ahmad Khalaf Ahabib al-Dulaimi„.

„Aspectele rezultate au contribuit la adoptarea de catre autoritatile americane a inceperii cercetarilor destinate combaterii unor activitati din linia terorismului”, a mai precizat Sava.

Potrivit reprezentantului SRI, masurile active efectuate de Serviciul Roman de Informatii si autoritatile romane in acest caz au avut ca rezultat prevenirea unor riscuri sau amenintari cu risc terorist, care ar fi putut afecta interesele de securitate nationala ale Romaniei sau ale aliatilor ei. SUA au anuntat joi ca vor ingheta conturile de pe teritoriul american ale unui irakian naturalizat britanic, Ahmad Khalaf Ahabib al-Dulaimi, pe care il acuza ca este liderul unei retele al-Qaida in Europa, formata din doua celule, dintre care una la Bucuresti, relateaza AFP. El este acuzat ca a transmis o scrisoare din partea liderului al-Qaida, Osama ben Laden, sefului acestei organizatii in Irak, Abu Ayyab al Masri, in 2007.

Incepand cu jumatatea lui 2007, acesta s-ar fi aflat la conducerea „unei retele al-Qaida in Europa, formata din doua celule, din care una la Bucuresti, in Romania, care finanta al-Qaida in Europa gratie contrabandei cu tigari si cafea”. Acesta ar fi recrutat musulmani din Europa pentru a pregati atentate in Irak.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult