Acasa Top SecretServicii secrete Un sirian a aruncat un cocktail Molotov în faţa Ambasadei Israelului din Bucureşti

Un sirian a aruncat un cocktail Molotov în faţa Ambasadei Israelului din Bucureşti

scris de D.S.S.
183 Afisari

UPDATE – Ambasada Israelului la Bucureşti transmite că în urma incidentului de luni, de la sediul misiunii diplomatice, când o persoană a aruncat un cocktail Molotov, nu au existat victime.

„În cursul zilei de astăzi, o persoană, aparent de origine siriană, a ajuns în proximitatea clădirii în care se află Ambasada Israelului în România. Când a fost abordată de către agenţii de securitate, a scos un cocktail Molotov, l-a aprins şi l-a aruncat spre uşa de intrare în holul clădirii. Forţele de securitate locale au preluat imediat controlul asupra lui, l-au arestat şi l-au dus la secţia de poliţie. Nu s-au înregistrat victime în incident şi nu au fost provocate pagube”, au afirmat reprezentanţii ambasadei.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 12, la sediul Ambasadei Israelului din Bucureşti, unde, din primele informații, un bărbat a fost imobilizat de Brigada Antitero a Serviciului Român de Informații, după ce ar fi aruncat un cocktail Molotov în uşa instituţiei.

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a emis un comunicat în care a clarificat întreaga situaţia.

„Astăzi, 3 iunie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 14 Poliție au fost sesizați, de către Serviciul Român de Informații, cu privire la faptul că un bărbat ar fi încercat să se autoincendieze.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, în cauză fiind identificat un bărbat, în vârstă de 34  de ani, cetățean străin.

Anterior sosirii polițiștilor, acesta a fost imobilizat de către Brigada Antitero a Serviciului Român de Informații.

De asemenea, lucrători din cadrul Serviciului Român de Informații, care asigurau securitatea instituției, au procedat la stingerea incendiului, fiind provocate distrugeri la un afiș de pe ușa, fără a fi înregistrate alte pagube materiale ori de altă natură. La acest moment, activitățile sunt în desfășuare. Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 14 Poliție, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, se precizează în comunicatul poliţiei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS