Acasa Top SecretServicii secrete UPDATE. Informatoarea „Florina”, consilierul lui Băsescu

UPDATE. Informatoarea „Florina”, consilierul lui Băsescu

scris de P.C.R.
3 afisari

UPDATE 17.10. Alexandra Gătej precizează, într-un comunicat de presă, că nu are nimic să îşi reproşeze atât în plan profesional cât şi uman.

„Decizia CNSAS privind necolaborarea cu Securitatea, nici în calitate de lucrător, nici în calitate de colaborator al acesteia este foarte clară şi vorbeşte de la sine. Decizia exprimă în mod ne-echivoc faptul ca investigaţia CNAS prin Direcţia sa de Specialitate nu a identificat documente care să conţină informaţii transmise de mine Securităţii. Cu privire la această chestiune, consider că nu am nimic să îmi reproşez atât în plan profesional cât şi uman. Speculaţiile pe aceasta temă nu fac altceva decât să denatureze sensul investigaţiei şi deciziei CNSAS”, arată consilierul prezidenţial în comunicat.

––––––-

Alexandra Gătej, consilier prezidenţial, a fost recrutată de Securitate în 1989, conform unui document CNSAS.

CNSAS i-a eliberat adeverinţă de necolaborare, nefiind găsite mai multe probe care să justifice trimiterea cazului în justiţie de către CNSAS.

Potrivit adeverinţei cu nr. 4006/14.10.2010, postată pe site-ul CNSAS, Gătej ar fi avut numele de cod „Florina”.

Pe vechea lege, Gătej ar fi primit sigur verdict de poliţie politică, ofiţerul ei i-a remarcat entuziasmul de a colabora, deci pe vechile proceduri nu ar fi scăpat.  Pe noua lege nu avem însă probe suplimentare, nu am găsit note ale ei”, au declarat surse din Colegiu, citate de Realitatea.net.

Alexandra Gătej nu a dat note informative, dar asta se explică prin faptul că, fiind racolată în septembrie 1989, nu a mai avut timp până la evenimentele din decembrie să fie exploatată informativ de Securitate.

În 1989, Gâtej lucra la Fabrica de Pielărie Târgu Mureş. La Cotroceni se ocupă de mediul de afaceri intern şi internaţional, din iulie 2009, venind din postul de director pentru Europa centrală şi de est la Unilever.

Preşedintele Traian Băsescu este cel care a insistat ca toate dosarele Securităţii să fie transferate la CNSAS

Vezi aici documentul CNSAS

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult