Acasa Top SecretServicii secrete Verdict CNSAS: Traian Băsescu nu a fost lucrător sau colaborator al Securităţii

Verdict CNSAS: Traian Băsescu nu a fost lucrător sau colaborator al Securităţii

scris de C.S.
689 Afisari

Traian Băsescu nu a fost lucrător sau colaborator al fostei Securităţi. Acesta este ultimul verdict dat de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivei Securităţii (CNSAS), după consultarea unor note atribuite acestuia privind activitatea sa ca reprezentant al companiei Navrom.

Un nou verdict CNSAS pentru Traian Băsescu.

Verificarea preşedintelui Traian Băsescu a fost făcută în urma unei cereri din 5 decembrie 2012 a cotidianului Ring, se arată în conţinutul documentului.

CNSAS a mai emis în 2002, 2004 şi 2006 decizii potrivit cărora Traian Băsescu nu a fost agent/ colaborator al Securităţii ca poliţie politică, decizia din 2006 fiind menţinută şi în 2009, ca urmare a verificărilor făcute cu ocazia alegerilor prezidenţiale.

În cadrul ultimei verificări, în urma căreia a fost eliberată adeverinţa din 22 octombrie 2013, au fost identificate noi documente în două dosare care nu mai fuseseră procesate.

Astfel, într-un dosar de 86 de file, al cărui titular este W.R., a fost găsită, la filele 2 – 4, o notă olograf, înregistrată la data de 6 iulie 1988 şi atribuită de ofiţerul care a înregistrat-o lui Traian B. Totodată, nota este atribuită prin coroborare reprezentantului Navrom în Belgia şi Olanda. În cuprinsul notei sunt consemnate tratativele duse în cursul lunii mai 1988 de reprezentantul Navrom cu firma G.

În celălalt dosar, de 26 de volume, ce conţine documente privind supravegherea informativă a întreprinderilor româneşti şi străine care desfăşurau activităţi de import-export în Portul Constanţa, în volumul 21, la filele 334 – 335, a fost identificată o altă notă informativă, dactilografiată, înregistrată pe numele „Traian”, la data de 25 septembrie 1989. În cuprinsul acesteia, se explică acţiunile întreprinse pe piaţa de navlosire în cursul anului 1989.

„Documentele citate în cuprinsul prezentei adeverinţe se referă la aspecte economice şi comerciale specifice postului ocupat la Narom, şi nu fac referire la activităţi sau atitudini «potrivnice regimului totalitar comunist». De asemenea, din conţinutul documentelor citate, nu rezultă că persoana verificată ar fi vizat «îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului»”, se arată în adeverinţă.

Astfel, lui Traian Băsescu nu i se poate atribui nici calitatea de colaborator, nici cea de lucrător al Securităţii, potrivit OUG 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, conform documentului citat.

149 comentarii

urbos 13-02-2014 - 13:43

Da, da, sigur. Mai vedem dupa ce pica naparca.

BULA 15-02-2014 - 15:37

Fuge in America si nu apuci sa-i vezi „nunta”.

UnUL 13-02-2014 - 13:45

Ha! ha! ha! spre isterizare antibăsiștilor.
P:S. Să reluam, pentru C u r Bubos și alții care nu pricep nimic:
„Lui Traian Băsescu nu i se poate atribui NICI CALITATEA (care e mai degrabă un defect, N. B.!!) DE COLABORATOR, NICI CEA DE LUCRĂTOR al Securităţii, potrivit OUG 24/2008.”

urbos 13-02-2014 - 13:48

Deocamdata vierme, deocamdata.

digital 13-02-2014 - 13:51

Ofiterul de legatura al lui Traian Basescu exista: Mihai Avramides traieste la Braila.

“Registrul cu persoanele din rindul membrilor PCR, pentru care s-a dat aprobarea sa sprijine munca de Securitate”.
Este un registru tip repertoar, in care sint inregistrate in ordine alfabetica peste 600 de persoane, dintre acestea 454 erau surse, 88 rezidenti si 91 gazde. Printre acestia, pe pagina rezervata literei B, la numarul 19, figureaza Traian Basescu, atunci ofiter II Portul Constanta; era sursa si il avea ca ofiter de legatura pe locotenentul major Mihai Avramides. Mihai Avramides a aceptat sa poarte o discutie cu reporterii nostri despre informatorul Traian Basescu.

Oare cati marinari au fost debarcati din cauza “Piratului”?

La terminarea studiilor, Directia a IV-a de Contrainformatii Militare a incetat legatura cu colaboratorul Traian Basescu, dosarul personal al acestuia fiind transferat la Inspectoratul Judetean Constanta al Ministerului de Interne, Departamentul Securitatii Statului, cu adresa nr.00151392/29 septembrie 1976. Dupa absolvirea Institutului de Marina, Traian Basescu este incadrat ca ofiter la Intreprinderea de Exploatare a Flotei Maritime NAVROM Constanta. In aceasta calitate este preluat ca informator-sursa de catre lucratorii Biroului de Securitate Port Constanta, condus la acea vreme de ofiterul Nicusor Dumitru.
De folosirea lui s-a ocupat direct locotenentul major de Securitate Mihai Avramides, care organiza contacte cu “Piratul” inainte de plecarea in cursa si la intoarcere. La aceste intilniri participa, de regula, si seful lui Avramides, Nicusor Dumitru, care insa se intilnea si separat cu sursa. In calitatea sa de ofiter de Marina, Traian Basescu dadea informatii cu privire la starea de spirit a echipajului, temele de discutie abordate de membrii echipajului, activitatile si contactele pe care membrii echipajului le aveau in porturi, in timpul escalelor, activitati de contrabanda si specula, dar si despre eventuale aprecieri sau comentarii facute de membrii echipajului cu privire la conducerea superioara de partid si de stat. De mentionat ca, desi in acea perioada era valabil ordinul conform caruia membrilor PCR nu li se puteau lua informatii scrise, locotenentul major Avramides, care avea o experienta redusa in munca de Securitate, el provenind din sistemul penitenciarelor, a cerut si a obtinut de la informator mai multe note scrise, pe care le-a depus la dosarul acestuia, nr.3990/1973.

“Piratul” dadea informatii bune

“Domnule reporter, “Piratul”, pentru ca asa ii spuneam noi, era cel mai bun, venea cu cele mai tari informatii. Eu ii dadeam o tema, o rezolva bine, dar venea si cu ceva in plus, de fiecare data. Se vedea clar ca vroia sa se afirme, provenea din rindul membrilor de partid si avea alt statut, nu era un simplu informator. Nu pot sa va zic ce-mi turna, pentru ca sint chestii secrete, dar asta e, a fost informator. Eu nu am stat mult la Constanta, m-am intors la Braila, dar acolo am facut treaba buna. Domnule ziarist, mi se face scirba cind vad ce se intimpla cu tara asta, cum au ajuns sa-si bata joc de ea. Uite Basescu cu flota, eram tari, domnule, eram numarul patru in lume. Atunci munca de informatii avea intr-adevar scopul de a proteja România si Siguranta Nationala. Nu poate sa ne conduca unul ca Basescu.
Eu sint dispus sa ma pun la dispozitia organelor de ancheta, oricind”. In jurul anului 1980, Mihai Avramides s-a intors, la cerere, la Directia Penitenciarelor. In prezent, el este pensionar, are 57 de ani si locuieste in Braila, Piata Independentei nr.2, bloc 2, scara 6, apartament 92 si are telefonul cu numarul 0239.633.691. Dupa plecarea lui Avramides din cadrul Biroului de Securitate Port Constanta, Basescu a continuat sa fie prelucrat informativ de ofiterii Ioan Rosioru si Constantin Deacu, tot sub coordonarea sefului Biroului, Nicusor Dumitru. Nicusor Dumitru a trecut dupa 1989 in SRI, ajungind general, sef al Sectiei SRI – Constanta si apoi seful Centrului Operativ Zonal Dobrogea. Actualmente este pensionar si are doua locuinte, una in Constanta si una in Bucuresti. Basescu a sustinut in 1981 examenul de comandant, care a fost o simpla formalitate, a durat numai 5 minute, dupa care a primit comanda navei “Arges”. In acea perioada era de notorietate in rindul colegilor sai sustinerea de care acesta se bucura. In jurul anului 1984, informatorul Traian Basescu a fost trecut in reteaua Centrului de Informatii Externe din Departamentul Securitatii Statului, unde a lucrat cu ofiterul Silvian Ionescu din cadrul Directiei I. In 1987, Traian Basescu este numit sef al Agentiei Economice NAVROM din Anvers, Belgia, unde isi desfasoara activitatea sub directa coordonare a lui Silvian Ionescu, care conducea la acea data Serviciul I (Belgia-Olanda-Luxemburg) din Directia I a CIE. In aceasta perioada, Traian Basescu a transmis preponderent informatii de interes economic cu privire la activitatile din porturile maritime Anvers si Rotterdam, dar si informatii cu privire la echipajele navelor care acostau in aceste porturi, precum si informatii despre membrii personalului diplomatic român din tarile respective. In vara anului 1988, Traian Basescu a fost retras temporar de la Anvers pentru a participa la un instructaj care a durat doua luni si s-a desfasurat la Scoala de ofiteri MI de la Baneasa.
La inceputul anului 1989, in ascensiunea profesionala a lui Traian Basescu intervine o sincopa. Pe 8 martie 1989 este rechemat in tara, fiind acuzat de nereguli grave in administrarea fondurilor NAVROM. A fost sanctionat pentru ca a autorizat, fara aprobarea NAVROM Constanta, o plata suplimentara de 300.000 de franci belgieni pentru lucrarile de reparatii efectuate la nava “Zimnicea” in ianuarie 1989. Sanctiunea primita s-a datorat, mai ales, faptului ca Traian Basescu a decis ca lucrarile de reparatii sa fie executate de Santierul Naval Belliard din Portul Anvers, desi existau oferte de executie a lucrarilor, mult mai ieftine, din partea altor santiere navale din acelasi port. In perioada ianuarie-martie 1989, Traian Basescu a trimis numeroase note informative si rapoarte in tara, incercind sa-si justifice deciziile, dar si lansind acuze grave si neintemeiate la adresa comandantului navei “Zimnicea”, despre care scria ca este “lipsit de profesionalism”, si ca este “un afacerist notoriu, care se plingea repetat ca el a venit pe acea nava ca sa faca un ban”. Datorita gravitatii exceptionale a faptelor de care a fost acuzat, tinind cont de legislatia din acea vreme, numai sustinerea din partea Securitatii poate explica faptul ca Traian Basescu a fost sanctionat doar administrativ, si nu a suportat si rigorile Legii.
El a fost chiar mentinut ca angajat al NAVROM Constanta, fara sa mai primeasca insa nici o insarcinare pina la Revolutie. Imediat dupa Revolutie, Traian Basescu a fost numit director general al Inspectoratului de Stat al Navigatiei Civile din Ministerul Transporturilor.
Ascensiunea politica si functiile primite de Basescu dupa 1989 denota clar un ajutor substantial din partea Serviciilor Secrete si a ofiterilor pentru care a lucrat inca din studentie.”

pathfinder 13-02-2014 - 13:58

Ha! Ha! Ha! Ha! Ha!
Degetica citeaza din Vasile Bleaga.
http://forum.realitatea.net/showthread.php?t=11508

Asta este dovada dobitocului.

Singura postare de la pagina aia de rahat suna asa:
“cica toti aia care vorbesc fara dovezi sunt pedofili…Ia zi Vasile,n-ai o jena cand te prezinti cu cacaturi din astea?Ai reinceput sa scuipi?Esti jenant…”

Deci degetel e pedofil?!?

Ereticul 13-02-2014 - 14:30

Nu-i singura postare. Derulati putin mai mult pagina si o sa le vedeti si pe celelalte. Oricum, o doza de adevar exista in articolul postat de Bleaga.

pathfinder 13-02-2014 - 14:40

1. Am derulat. Nu e vina mea ca astia de la (i)realitatea permit asemenea „smecherii”.

2. Care este doza de adevar?
Tinand cont de deciziile CNSAS…

3. Intelegeti diferenta dintre tipul de postare in care se citeaza acte oficiale versus postare in care se citeaza petarde de ne net?

urbos 13-02-2014 - 14:52

Cat de penibil esti ma muist rujat. Dumnezeule!
Si ce infantil!

Ereticul 13-02-2014 - 14:52

Adevarul este ca atat Avramides cat si Ionescu exista, au fost securisti si au avut legaturi cu Basescu. Cel putin in cazul Silvian Ionescu stiu sigur ca a ajuns Ministru al Mediului (secretar de stat) in urma „prieteniei” cu Basescu.
Inteleg diferenta dintre acte si „petarde”, dar stiu si ca anumite acte / dosare compromitatoare pot fi distruse sau ascunse. Iar varianta conform careia ascensiunea basescului se datoreaza sprijinului acordat de serviciile secrete (si cele de dinainte de 89 si cele de dupa, care erau in mare parte „aceeasi Marie, cu alta palarie”) o consider extrem de plauzibila.

pathfinder 13-02-2014 - 15:14

OK.

Lucruri certe:
1. Mihai Avramides exista. Pentru o scurta perioada se pare ca a avut legaturi cu Basexu.
2. Silvian Ionescu exista. Nu prea a avut legaturi cu Basexu dupa cum singur declara:
http://www.grupul.ro/?p=1061

Demonstreaza asta ca Basexu a fost securist?
Sau colaborator (conform legii)?

Nici eu nu cred ca puteai sa fii capitan de nava sau sa lucrezi la Navrom Anvers fara sa fii nevoit sa faci niste rapoarte catre servicii.
Dar una e una si alta e alta…

Pareri:
1. „stiu sigur ca a ajuns Ministru al Mediului (secretar de stat) in urma “prieteniei” cu Basescu”
2. ” … ascensiunea basescului se datoreaza sprijinului acordat de serviciile secrete … o consider extrem de plauzibila”

Ereticul 13-02-2014 - 15:41

@ pathfinder: am spus de la inceput „o doza de adevar” si nu o demonstratie clara. Pentru ca nu m-a interesat niciodata, n-am citit legea pe acest domeniu si nu cunosc definitiile CNSAS sau alte norme din domeniu.
Tot ce pot sa spun despre subiect in momentul de fata sunt doar pareri, bazate pe logica si informatiile personale. Si pe o observatie pe care am facut-o astazi citind EVZ. Ce parere aveti despre credibilitatea CNSAS in urma urmatoarelor 2 titluri:

1. Traian Băsescu, încă o adeverință că nu a colaborat cu Securitatea.

2. BARONUL PNL de Hunedoara, turnătorii la Securitate: „Nu scapă prilejul de a ridica în slăvi sportivii maghiari”. CNSAS i-a dat adeverinţă de necolaborare!

pathfinder 13-02-2014 - 16:02

1. Nu cunosc cazul Ioan Mircea Molot.
2. Discutam credibilitatea CNSAS?

Ereticul 13-02-2014 - 16:12

2. De ce n-am discuta? Din punctul meu de vedere, in urma titlului articolului din EVZ, credibilitatea institutiei merita discutata.
Pentru ca daca dai o data un certificat de nevinovatie unui vinovat dovedit o poti face si a doua oara.

pathfinder 13-02-2014 - 16:26

🙂
Daca pornim ca de premiza ca CNSAS nu e credibil atunci orice discutie la articolul asta e inutila.

In ceea ce priveste „cazul” Molot asta mi-a atras atentia din articolul mentionat:
„CNSA a motivat de ce a emis adeverinţa de necolaborare, în baza unei excepţii de neconstituţionalitate.
Astfel, Curtea Constituţională a statuat că sintagmele „indiferent sub ce formă” şi „relatări verbale consemnate de lucrătorii Securităţii” aduc atingere dreptului al un profces echitabil.
Pe scrut, Curta de decis că nu se poate atribui caliattea de colaborator al Securiotăţii doar pe baza celor consemnate de ofiţerii de Securitate.”

Repet, nu cunosc cazul Molot.

urbos 13-02-2014 - 16:35

CNSAS ca e credibil sau nu, e mai putin important deocamdata, caci verdictele se dau DOAR pentru politie politica, si pe baza documentelor disponibile. Asadar CNSAS poate spune DOAR ca NU POATE SPUNE ca esti securist PE BAZA DOCUMENTELOR PREZENTATE.
Daca esti ofiter activ, spre exemplu, nu te poate „prinde” CNSAS, pentru ca nu ai dosar. Daca esti lepra de presedinte, securist imputit, seful sistemului, iarasi nu ai dosar.
Deci CNSAS e limitat oricum, chiar daca e de buna credinta.

Ereticul 13-02-2014 - 16:38

Exceptia de neconstitutionalitate invocata ii scoate practic din cauza pe toti turnatorii care nu si-au scris turnatoriile cu mana lor. Dar nu-i face mai putin turnatori. Cel putin moral.
In practica, daca te raporta (verbal) la secu` un vecin era suficient ca sa ai parte de multe zile fripte.

pathfinder 13-02-2014 - 16:50

🙂
Nu stiu cum s-a ajuns sa dezbatem cazul Molot (la care nu ma pricep) dar asta este.
Am pus citatul ca sa intelegi ca CNSAS nu avea ce face.Daca ala dadea cu subsemnatul alta era situatia…

digital 13-02-2014 - 17:04

pathfinder
13-02-2014 at 16:50

vezi mă bou dreq, ce prost ești?!

Am pus citatul ca sa intelegi ca CNSAS nu avea ce face.Daca ala dadea cu subsemnatul alta era situatia…

….adică pe sistemul, ș-așa CNSAS-ul este pielea phoolhii, dar ce frumoasă adeverință i-a furnizat kiorului !
nu vezi bă dobitoc împuțit că ereticul ți-a zis esența, adică. „…. Dar nu-i face mai putin turnatori. Cel putin moral………..”

cât de limbist-băsist poți fi mă gunoiule!?

ValVerde 13-02-2014 - 17:07

digital, ca mai faci, bai maimutzoiule ?

pathfinder 13-02-2014 - 17:11

@degetel
Scoate-ti mucii din gura si mai vorbim.

digital 13-02-2014 - 17:13

ValVerde
13-02-2014 at 17:07

păi și eu, cu mătta, p-aici, tu?!

ValVerde 13-02-2014 - 17:21

Bine, multumesc de intrebare…ma uit si eu la menajerie…poti sa faci : uga-uga-uga si sa te scarpini pe piept? Vreau sa fac o poza….

digital 13-02-2014 - 17:25

ValVerde
13-02-2014 at 17:21

hahaha!
mătta face uța-uța, din ăla în ..lla mea, dar showul începe mai pe seară !
stay tuned !

UnUL 13-02-2014 - 17:32

Obsesia mamelor la avortații de serviciu.

mircea 15-02-2014 - 14:51

este un mare adevar,dar ai uitat sa spui ca cei activi nu pot fi desconspirati.Pai daca fac acest pas se v-a intampla ceace i-a spus Basescu inaite de suspendare lu Ilie Sarbu :ba daca ma destituiti va trag dupa mine pe toti.Adica toti cei care sunt acoperiti

UnUL 15-02-2014 - 15:28

Ortografia, mirciulică :
„se v-a intampla ceace i-a spus” (în loc de „se VA – fără cratimă!!! – întâmpla CEEA ce…)
mirciulică, văd că nu încetei să aberezi! Te pomenești că ai fost martorul discuției dintre domnul Băsescu și tovarășul Ilie Sârbu!!!

Pribeagul 15-02-2014 - 22:33

“Dacă vreodată voi ajunge în instanţa în care dumneavoastră lucraţi, vă rog să vă aduceţi aminte că nimeni nu e mai presus de lege”.

UnUL 15-02-2014 - 22:57

Corect: a fost un exemplu de comportament, nu teama că acest lucru s-ar putea întâmpla.

urbos 13-02-2014 - 13:49

Poza insa spune multe despre acest excrement bolnav. Ia uite ce mecla are dementul. Hahahahaha!

UnUL 13-02-2014 - 13:59

Tu când te-ai uitat ultima dată în oglindă? Nu te-ai speriat? Nu ți-a venit să verși?

pathfinder 13-02-2014 - 14:01

Nu are curajul…

UnUL 13-02-2014 - 14:03

Ipoteză foarte verosimilă.

Antibasistul 13-02-2014 - 14:04

Nu s-a speriat, pentru ca NU are mutra ta hidoasa de cretin monstru basist! Ptiu!

UnUL 13-02-2014 - 14:13

Asta s-o crezi tu. are mutră de cretin congenital, ceea ce și este. De tine nici nu mai vorbesc, cred că vecinii își fac trei cruci când se întâlnesc cu tine.
Bășinel, iarăși „PTIU”? E al 2609-lea scuipat – RECICLAT – doar de când sunt eu pe acest forum. Această salivație în exces e, categoric, o problemă de sănătate extrem de gravă (Chiar dacă, așa cum bine spunea cineva, recuperezi, regurgitezi și refolosești fiecare scuipat de mai multe ori)!

Antibasistul 13-02-2014 - 14:17

Monstrule hidos basist, ca chiorul, oamenilor le e scirba sa calce pe urmele pasilor tai, SPURCATULE HIDOS, ptiu de mii de ori!

Antibasistul 13-02-2014 - 14:20

La fel de montruoasa, hidoasa-i gindirea ta si sufletul tau porcule basist un NUL, postarile tale te tradeaza!

UnUL 13-02-2014 - 16:47

Bășinel, te isterizați?
Ca fapt divers, te anunț că am fost considerat întotdeauna un bărbat destul de chipeș. (!!!?)

Antibasistul 14-02-2014 - 12:34

Hahahaha, pocitanie basista, ptiu!

UnUL 14-02-2014 - 12:43

Criză isterică de râs (calmantele!) combinată cu salivația în exces (al 2613-lea scuipat – RECICLAT)? Săracul de tine, ești bolnav rău!

Antibasistul 14-02-2014 - 13:38

Bolnavi au fost aia care te-au facut, basistule fara creier!

UnUL 14-02-2014 - 14:44

Bășinei, te sfătuiesc să consulți niște medici buni până până mai e o speranță, căci:
– suferi de diaree cronică și te c a c i pe tine tot timpul.
– ai un exces de salivă, își curg balele ca la câinii Saint-Bernard și scuipi tot timpul (ai umplut deja o cadă de scuipat, așa încât poți face și baie în ea!)
Ăstea sunt probleme de sănătate grave. Nu te sfătuiesc să consulți un neurolog sau un psihiatru, că pentru creierul tău făcut chisăliță nu se mai poate face nimic (așa cum nici comportamentul tău mitocănesc și deviant nu mai poate fii îndreptat).

Antibasistul 15-02-2014 - 20:39

Handicapatule mintal un NUL, am un masterat in psihologie, gunoiule basist, omoara-te stirpitura, VOI BASIȘTII OTRAVIȚI GEOAZNIC LUMEA!!!!!!

Antibasistul 15-02-2014 - 20:42

GROAZNIC, nu GEOAZNIC

UnUL 15-02-2014 - 21:36

Da, știu, la Spiru Haret se poate lua masteratul după ce ai terminat doar 4 clase elementare.

Antibasistul 15-02-2014 - 21:58

Cretin portar la UBB fabrica de idioți, io am masteratul la U. Bucuresti!

UnUL 15-02-2014 - 22:02

Sinistru! Credeam că UB este o universitate serioasă (face parte din Consorțiul universitar alături de UBB și Universitatea din Iași), nu-mi închipuiam că și acolo analfabeții pot cumpăra masterate. Dar de fapt la mitici cam totul se vinde și se cumpără.

UnUL 15-02-2014 - 22:08

Oricum, îmi amintești de bancul cu țăranul care stă în poarta unei universități bucureștene ținând un vițel legat cu o sfoară. Cineva care trece pe acolo îl întreabă mirat:
– Ce faci cu dobitocul?
La care țăranul răspunde:
– Dobitocul e la examen, asta e numai șpaga.

Antibasistul 15-02-2014 - 22:15

Cretin basist portar la fabrica de idioți UBB, nu dau nume celebre de idioți de acolo nici de absolvenți de acolo, SINT CELEBRII CU PROSTIA LOR IMENSA!!!!!!

UnUL 15-02-2014 - 22:54

Mda, avem destui absolvenți de UBB care „sunt CELEBRI” (nu „sînt celebrii” – scris aiurea cu 2 i!), dar nu pentru prostia lor, ci dimpotrivă.

Antibasistul 15-02-2014 - 23:04

Absolvenții fabrici de idioți sint celebrii cu prostia LOR IMENSA, doar un exemplu, BOC!

UnUL 15-02-2014 - 23:16

Ai v re tu să ai calitățile intelectuale, profesionale și administrative ale domnului Emil Boc!
P.S. Cum sunt ăia „absolvenții fabrici”? Adică absolvenți care sunt în același timp fabrici? (???!!!) ANALFABETUL NAIBII!
CORECT : „absolvenții FABRICII” – genitivul scris aiurea cu un singur i”!!

UnUL 15-02-2014 - 23:17

ERATĂ : „Ai vrea”

Antibasistul 15-02-2014 - 23:40

Handicapatule basist, nu esti cu nimic mai bun ca inapoiatul Boc!

UnUL 16-02-2014 - 00:12

@Bășinel, nu știu dacă sunt mai bun sau mai rău. Amândoi suntem universitari, cu lucrări științifice, apreciați de studenți; el. în plus, a fost un excelent prim ministru, a fost și este un excelent primar…

Antibasistul 16-02-2014 - 00:17

Tu nu esti doar un idiot fabricat la Fabrica de idioți UBB, ESTI SI NEBUN, POSTARILE TALE TE TRADEAZA!

UnUL 16-02-2014 - 00:20

ESTI (SI) NEBUN– copy-paste nr. 141
POSTARILE TALE TE TRADEAZA– copy-paste nr. 155

UnUL 16-02-2014 - 00:21

Acuma că m-am distrat copios mă duc să mă culc.

Antibasistul 16-02-2014 - 00:43

Da, te duci in scirboasa de ma-ta, ACUM!

UnUL 16-02-2014 - 08:21

@Bășinel
Pe zi ce trece mai mârlan, mai vulgar, mai nesimțit. Degenerescența e vizibilă.

mircea 14-02-2014 - 08:49

Pe un izinit orcat l-ai spala,imbraca cu toale de fite tot izinit ramane.Uitativa si voi la el cum arata .Se vede de la o posta ca este:turnator si manglitor.Oare cum i se spunea in vremea cand era in marina??? nu cumva manglitoru zbanghiu,protejat de servicii????si de PCR???El nu este securist,dar pe langa el colcaie numai securisti,toate cunostintele lui ,rudele si neamurile au legaturi cu fosta securitate si activul de partid PCR-PDL-PMP care este derivat din Partidul Muncitoresc-Manglitor

UnUL 14-02-2014 - 10:01

„Uitați-vă” se scrie cu cratimă, analfabetule!
În rest, numai aberații, ca de obicei.

Antibasistul 14-02-2014 - 13:40

mircea a scris, scrie numai adevaruri despre gunoaiele basiste!

UnUL 14-02-2014 - 14:46

Idioții se apără între ei: norma. Tâmpitul forumului, Bășinel, îi sare în apărare lui mirciulică, celălalt tâmpit, nimic mai firesc.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-02-2014 - 14:52

Bovis rrara NAPO CALLis
Esti primul bivol de TRANSILVANIA ,
care ;
Muggi – Sulla, in DIREKT !

UnUL 15-02-2014 - 17:25

@Cretinanghel
۞ Ѿ Ѽ Ѡ ۞ Ѿ Ѽ Ѡ ↓↓↓↓↓

Antibasistul 15-02-2014 - 21:24

Cretinii, tîmpiții forumurilor sînt doar retardații băsiști!

UnUL 15-02-2014 - 21:38

@Bășinel, schimbă placa că s-a hârâit !

Antibasistul 15-02-2014 - 22:02

Cretin băsist un NUL, ADEVARUL NU SE HÎRÎIE NICIODATĂ!

UnUL 15-02-2014 - 22:05

Și de aceea trebuie repetat de 750 de ori, poate ajungi să îl crezi și tu (că altcineva, slabe șanse!).

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-02-2014 - 03:54

Laurenţiu Malomfălean, drd., UBB Cluj-Napoca

UnUL 16-02-2014 - 08:26

@Obsedanghel
De ăsta chiar n-am auzit.

BULA 15-02-2014 - 15:35

Tocmai trasese pe nas niste prafuri, ramase din vremurile bune intr-o cutiuta. Ca pe langa turnatoreala, se ocupa si cu prafurile, cadouri petru securei.

UnUL 15-02-2014 - 15:52

Cine, Bulișor?

Antibasistul 15-02-2014 - 21:25

Ma-ta, idiotule basist!

UnUL 15-02-2014 - 21:39

Bășinel, mama nu s-a ocupat nici cu turnătoria nici cu „prafurile”; nu judeca toate mamele după modelul celei care te-a avortat!

Antibasistul 15-02-2014 - 23:28

Da, ma-ta te-a avortat!

UnUL 16-02-2014 - 00:08

Bășinel, știu că pricepi mai greu, îți umblă mintea mai încet… Mai citește de vreo 12 ori și poate vei pricepe că vorbeam de tine.

Antibasistul 16-02-2014 - 00:12

Eu vorbeam de tine retardatule basist!

UnUL 16-02-2014 - 00:18

Ah, principiul clasic și inteligent „ba pe-a mă-tii!” Nu mă mai mir : atâta îți poate capul ăla „masterizat” și isterizat. (??!!!)

Antibasistul 16-02-2014 - 00:45

De tine scriam stirpituro basista!

UnUL 16-02-2014 - 08:22

Papagalule!

pathfinder 13-02-2014 - 15:30

Tinand cont de decizia oficiala a CNSAS, Basescu ar putea sa-i dea in judecata pe numitii Gadea, Cuvica si Badea?
Ar putea sa le ceara daune morale consistente?

Eu unul tare as mai vrea…

urbos 13-02-2014 - 15:39

Asa muistule, fa reclamatii. Hehehe, chinuitule, chinuitule.
Auzi la mascarici „decizia oficiala CNSAS”, luata acum(taman acu, cand i se strange leprei iar, latul) pe baza unor documente aduse taman de Kior, cica sa demonstreze caca, ca altceva n-a demonstrat. Putea sa aduca certificatu de deces a lu ma-sa si era evident ca nu se deducea ca a fost securist. Insa viermele de asa zis presedinte tot s-a facut de cacat, caci pana si ce-a prezentat el, arata ce era turnator, doar ca, vezi Doamne, n-a facut politie politica. Pentru CNSAS de asta se ocupa vierme, doar de „politie politica” cica…

pathfinder 13-02-2014 - 15:47

Da bre. Stiu.
La tine totul e invers.

urbos 13-02-2014 - 15:54

Taci ma rapandula penibila.
O sa-ti moara scarba de copil. Atunci o sa fie veselie. Abia astept!

pathfinder 13-02-2014 - 16:20

Si asta in directa legatura cu:
„Verdict CNSAS: Traian Băsescu nu a fost lucrător sau colaborator al Securităţii”

BRAVOS!

urbos 13-02-2014 - 16:27

Ca legatura cu Gadea, Badea…

pathfinder 13-02-2014 - 16:34

Emisiunea „În gura presei” din data de 03.12.2013 a abordat subiecte precum: bugetul de stat, USL şi Victor Ponta, Traian Băsescu.
„M. Badea: (Băsescu securist) Ce mă? Tu eşti ăla de condamni comunismul? Păi bă, pe tine te-a trimis partidul să lucrezi la Anvers, eşti nebun? Pe vremea lu’ nea Nicu! Băi securistule! Băi eşti unul dintre cei mai abjecţi securişti din ţara asta! Tu eşti împotriva…marş măi, ieşi măi de aici! Nesimţitule! …mă înţelegeţi!

pathfinder 13-02-2014 - 16:36
urbos 13-02-2014 - 16:38

Asa si? Nu vezi ma vierme cacanar in ce hal te prezinti?
Vad ca Badea face o deductie logica. Haha! Dar ce legatura ai tu, muyere ridicola, cu logica? Tu esti un muist.

urbos 13-02-2014 - 16:39

Iar Romnia Libera o ia un gura ca orice cloaca basista.

UnUL 13-02-2014 - 16:48

„O ia UN GURA” în ce limbă e, Scârboșel?

pathfinder 13-02-2014 - 16:51

Deductie logica?!?

Care este logica de dupa:
„Pe vremea lu’ nea Nicu!’?!?

O fi logica de aia de a ta.
Stiu, stiu … la tine totul e invers!

pathfinder 13-02-2014 - 16:54

Iar RL doar prezinta stirea.
Nu o creeaza ca astia de A3.
Intelegi diferenta?

UnUL 13-02-2014 - 16:56

Domnule Pathfider, important e că „ROMNIA Libera” „o ia UN GURA” (???!!!)

urbos 13-02-2014 - 16:59

Parca ziceai ca nu te uiti la Antena 3 vierme, asa ca vorbesti ca viermele basist, in necunostinta de cauza. Tu sugi doar cacatii Kiorului, e normal sa nu vezi nimic dintre bucile slinoase ale Betivului.

urbos 13-02-2014 - 17:00

Pe vremea lu nea Nicu nu ajungeai gunoi la Anvers daca nu erai securist.

digital 13-02-2014 - 17:09

UnUL
13-02-2014 at 16:48
în limba măttii, bă !
așa vorbește ea cu aia-n gură , ai priceput bă animal de cluj?!

pathfinder 13-02-2014 - 17:10

„Pe vremea lu nea Nicu nu ajungeai gunoi la Anvers daca nu erai securist.”
Cum sustii afirmatia nelalocul ei pe care tocmai ai enuntat-o?
Cu logica ta … inversa?

UnUL 13-02-2014 - 17:28

Degețel, te făcuși avocatul lui C u r Bubos? Normal . ești la fel de tâmpit, de isteric și de nesimțit ca el.
P.S. Permanentele aluzii și obsesii sexuale sunt firești la un impotent notoriu ca tine.

digital 13-02-2014 - 17:39

UnUL
13-02-2014 at 17:28
ce vorbești, bă sectantule, ia zi-i de când n-ai futut ceva, proaspăt, animalule, că de aia lingi kurul bășit de ți s-a asprit limba!
bine face kiorul când vă mai dă câte-o ștefălată peste țugui, că nu vă știți opri de la lins !
animale, ce dreq !

UnUL 15-02-2014 - 17:28

@Degețel
Sectant e taică-tău, cretinache.
P.S. Văd că din nou ești bântuit de obsesii sexuale, lucru absolut firesc la un impotent notoriu ca tine. Știi : abuzul de palincă duce la impotență, iar la tine a dus de mult.

Antibasistul 15-02-2014 - 21:29

Du-te porcule basist in ma-ta, impreuna cu toți basiștii!!!

UnUL 15-02-2014 - 21:41

Ce maniere, Bășinel, dar, vai, ce maniere! Curtea Angliei te așteaptă cu brațele deschise!

Antibasistul 15-02-2014 - 23:35

Ptiu porcilor infecți basiști, ptiu bestiilor, animalelor, ptiuuu!

UnUL 16-02-2014 - 00:09

QED, Bășinel. Merci pentru confirmare.
Bășinel, iarăși „PTIU”? E al 2621-lea scuipat – RECICLAT – doar de când sunt eu pe acest forum. Această salivație în exces e, categoric, o problemă de sănătate extrem de gravă (Chiar dacă, așa cum bine spunea cineva, recuperezi, regurgitezi și refolosești fiecare scuipat de mai multe ori)!

Antibasistul 16-02-2014 - 07:40

Dispareți porci cretini basiști, ptiu de mii de ori!

UnUL 16-02-2014 - 08:31

Bășinel, iarăși „PTIU”? E al 2622-lea scuipat – RECICLAT – doar de când sunt eu pe acest forum. Această salivație în exces e, categoric, o problemă de sănătate extrem de gravă (Chiar dacă, așa cum bine spunea cineva, recuperezi, regurgitezi și refolosești fiecare scuipat de mai multe ori)!
– porci basiști– copy-paste nr 49
„ cretini– copy-paste nr. 114
– „băsist/băsistă” – copy-paste nr.3913

ValVerde 13-02-2014 - 16:59

Indiferent ce zice articolul, poza e monumentala…mai ceva ca-n desene animate !!!

urbos 13-02-2014 - 17:01

Zici ca-i ma-ta. Pe bune!

pathfinder 13-02-2014 - 17:11

I-au facut pe plac lui urbos…

urbos 13-02-2014 - 17:19

Aia e mutra Marelui Carmaci ma eczema, asa arata Excelenta SA, ai ceva de comentat? Inchina-te vierme!

pathfinder 13-02-2014 - 17:24

Brrrrrrrrr

digital 13-02-2014 - 17:29

cârmaciul zici c-a ieșit de la …păcănele!
hahaha!
chiar că mi-e milă de băsiști când văd poza asta !

UnUL 13-02-2014 - 17:30

Cum spunam, C u r Bubos, este evident că nu te-ai uitat de mult în oglindă. Probabil te ferești de ea ca de holeră ca să nu te apuce o greață iremediabilă.

UnUL 13-02-2014 - 17:36

Tastarea, bat-o vina! : „spuneam”

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-02-2014 - 17:45

Te ,,,soarbe din priviri , preferatu !
Cu paiu !

Bagă mare Traiane, savurează rezultatul „guvernării” tale !

http://4.bp.blogspot.com/-V8UNcjwQHrI/Uvti_Gh1kEI/AAAAAAAARFY/7MvQqUqfP1w/s1600/xgffnf.jpg

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-02-2014 - 19:03

Frunza …verde mar rotat
Asta nu ne-ai …explicat !
Di …Vina , tot TASTATURA:
#8 un roman
22.01.2014 07:22
Raspunde
Nu pot sa cred ca in Romania mai poate fi si altcineva vinovat de orice in afara de Basescu !!!! Stimati tovarasi , eu va rog sa infierati “cu minie proletara” pe presedinte , ca eu asa stiu , e singurul vinovat de orice si nu Stroe care este un geniu , un om extraordinar si mai ales competent !!!

UnUL 13-02-2014 - 19:09

?????????????????????????????????

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-02-2014 - 19:16

@Frunza .
Verde , mar rotat ,
Asta , nu ne-ai Explicat
(Nici cu SEMNELE de INTREBARE!
(Macar nu era nevoie de …Champ- Pol Pot )
Tastatur e cu MEMOIRE , Scrie Singura;

#8 un roman
22.01.2014 07:22
Raspunde
Nu pot sa cred ca in Romania mai poate fi si altcineva vinovat de orice in afara de Basescu !!!! Stimati tovarasi , eu va rog sa infierati “cu minie proletara” pe presedinte , ca eu asa stiu , e singurul vinovat de orice si nu Stroe care este un geniu , un om extraordinar si mai ales competent !!!

UnUL 15-02-2014 - 23:00

Parpanghel, cretinache, Ți-am mai spus că de peste un an nu am mai semnat nicio postare cu alt nick decât UnUl. Așa că mă plictisești reluÂnd a mia oară copy-paste o postare CArE NU-MI APARȚINE!

Antibasistul 15-02-2014 - 23:55

MINȚI porc mincinos BASIST, ca de obicei!

UnUL 16-02-2014 - 00:16

Bășinel, tot t â m p i t, tot t â m p i t? Tot mârlan, tot mârlan?
„MINȚI” – copy-paste nr 277
„porc basist” – copy-paste nr 48
„băsist/băsistă” – copy-paste nr.3910

Antibasistul 16-02-2014 - 00:25

Minți, minți, minți, CA TOȚI BASIȘTII!!!!!!!!!!

UnUL 16-02-2014 - 08:19

Văd că iar ești în schimbul de noapte, Huhușor. Se plătește mai bine decât în tura de zi?
„MINȚI” – copy-paste nr 278-280
CA TOȚI BASIȘTII„ca toți băsiștii” – copy-paste nr. 2374
„băsist/băsistă” – copy-paste nr.3912

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 13-02-2014 - 17:42

Băsescu şi Morar, şantaj cu filme porno la magistraţii din CSM , ÎCCJ şi Parchetul General
Acasă » Politica

Băsescu şi Morar, şantaj cu filme porno la magistraţii din CSM , ÎCCJ şi Parchetul General

Pe motiv că verifică listele electorale permanente, procurorii lui Kovesi plimbă zilnic prin faţa presei şefi de instituţii, la sesizările PDL şi CCR.

Cum reuşeste Băsescu să frâneze preluarea Ministerului Justiţiei de către Mona Pivniceru? Simplu, prin şantaj în complicitate cu Daniel Morar.

Mai mulți magistrați din cadrul Înaltei Curți și Consiliului Superior al Magistraturii au fost terorizați cu expunerea în spațiul public a unor imagini cu caracter sexual explicit, care țin de viața privată și care nu au nicio legătură cu activitatea legală sau ilegală a acestora. DNA a refuzat să comenteze, în orice fel, care este metoda prin care secvențele de sex din timpul supravegherilor legale sunt distruse ulterior soluționării dosarelor.

În Ministerul Public, Înalta Curte de Casație și Justiție și Consiliul Superior al Magistraturii, mai mulți magistrați au ajuns să fie filați și înregistrați în timp ce întrețineau relații sexuale sau în ipostaze intime.

Informațiile despre rezultatul filajelor le-au fost aduse la cunoștință subiecților, după care li s-a propus un târg: în schimbul nepublicării imaginilor, care ar fi dezastruoase pentru cariera și familia lor, fie să nu mai încerce promovarea de la o instanță la alta, fie să își denunțe un coleg, fie să treacă dintr-o barcă politică în alta sau să ceară condamnarea la ani grei de închisoare a unei persoane importante. Cu alte cuvinte, magistrații au fost antajați de proprii lor colegi.

Majoritatea dintre aceștia au cedat presiunii, pentru a nu fi pătați în public și pentru a nu le fi distruse familiile.

Sursa ziuanews.ro

pathfinder 13-02-2014 - 18:02

Petarda.

mircea 14-02-2014 - 10:40

unde s-au evaporat italienii de la NANA???Or fi fost tot cei din anul 2000 aia care cumparau piele de caine de la primarul Basescu????

UnUL 14-02-2014 - 11:20

Treaba lor! Probabil au cumpărat pe nimic, au vândut în profit și s-au întors acasă cu purcoiul de bani.

UnUL 14-02-2014 - 11:18

Porcărie ticăloasă a celor de la Ziua.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 14-02-2014 - 12:21

Desigur doar , Ta p a l a b a , woody Pora,Marean si turcitu -coi lonnel sant corecti , cinstiti, de Ardei Umplut off Gagesti -non parlare , trece Styxul asemenea lui Caron, de la Satana ‘napoi!
Asa a r fi pe placul Bovis rrara NapoCALLis!
Mincinos FRUNZA !

UnUL 14-02-2014 - 12:40

”Corect!” (citat din Bășinel)

digital 13-02-2014 - 18:23

Traian Băsescu nu a fost lucrător sau colaborator al Securităţii………………..

…………..a fost direct TURNĂTOR !
…..și s-a născut după…1989 !
hahaha!

UnUL 14-02-2014 - 11:19

Degețel, vezi că ești prost: e al 4-lea verdict de acest gen, și toate sunt fără echivoc.

digital 15-02-2014 - 15:55

dintre cele 4, trei au fost date sub mandatul lui !
piei bă, dreq de împuțit cu kiorul tău cu tot !

UnUL 15-02-2014 - 17:08

Ei și? Ce relevanță are? CNSAS nu e în subordinea președenției, după cât știu. Și sub ce mandat voiai să fie date, având în vedere fapul că el e președinte de aproape 10 anu?

UnUL 15-02-2014 - 17:30

@Degețel
Și ce relevanță are, prostovane? După cât știu eu, CNSAS-ul nu e în subordinea președinției. Și sub mandatul cui voiai să fie date, având în vedere că dl. Băsescu e președinte de aproape 10 ani?

digital 15-02-2014 - 21:53

analizează din cine e format și cine sunt MEMBRII COLEGIULUI C.N.S.A.S.!
toți au fost impuși în mandatul kiorului, au lucrat unii în comisiile tismăneanului sau sunt oameni cheie în falsificarea documentelor care compromit pe kiombea !
mai studiază, bă necititule, nu înghiți doar vomele cotrocenistului !

UnUL 15-02-2014 - 21:59

@Tulai, Degețel, da prost și intoxicat mai ești!

Antibasistul 15-02-2014 - 23:51

Tulai in ma-ta gunoaielor infecte-basiste, ptiu de mi de ori, jigodiilor!

UnUL 16-02-2014 - 00:14

2619

Tache 16-02-2014 - 03:46

Conform CNSAS traian basescu nu a avut nicio legatura cu Securitatea. Nu a fost nici informator si nici ofiter activ. Conform CNSAS politia politica ceausista s-a bazat pe doua persoane : Mona Musca si Constantin Balaceanu-Stolnici. Constantin Balaceanu-Stolnici este etnic roman, dar fiu de conte austriac. Se poate oare sa nu fii nostagic ceausist ?

UnUL 16-02-2014 - 08:24

Pune-i și pe Felix, Ghișe, Roșca-Stănescu, Oprișan, etc.

UnUL 16-02-2014 - 08:25

Suferi de insomnii cronice, Tăchiță?

Tache 16-02-2014 - 09:28

In actuala situatie a Tarii doar tu poti sa dormi linistit !

UnUL 16-02-2014 - 10:03

Aș, Tăchiță: dorm 4 milioane și jumătate, cei care au adus la putere, cu o majoritate zdrobitoare, acest USL care acum își bate joc de România. M-am săturat să mă mi agit inutil. Dacă în următorii 30 de ani vor mai fi bani de pensii (ceea ce nu e de loc singur), restul nu mă mai interesează. Nu vreau și eu să mă sacrific „pentru un popor de idioți”, ca Petre Țuțea.

Tache 16-02-2014 - 10:37

Ai auzit de Petre Tutea ! Felicitari !

Totusi, nu ai inteles ce a spus si nu ai inteles contextul….

Ionel 16-02-2014 - 11:55

E ridicol! Orice act dactilografiat poate fi fabricat oricand si orice semnatura poate fi obtinuta fara probleme daca ofiterul respectiv mai traieste si astazi. Hartia poate fi ,,imbatrinita ” prin procedee speciale iar cernelurile nu sant o problema pentru servicii. E prea banal.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS