Acasa Top SecretServicii secrete Vezi cine conduce SIE în locul lui Răzvan Ungureanu

Vezi cine conduce SIE în locul lui Răzvan Ungureanu

scris de Doru Dragomir
57 afisari

Desemnarea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de prim ministru desemnat a lăsat, pentru moment, Serviciul de Informaţii Externe fără director. Problema nu este una nouă, serviciul de spionaj extern al României s-a mai confruntat cu asemnea situaţie, iar spionii nu îşi fac probleme din această cauză. La cârma SIE a rămas temutul general  de patru stele Silviu Predoiu, secondat de generalul locotenent Vasilică Sarcă.

Generalul Silviu Predoiu a girat pentru prima data, pentru o perioadă de două luni (20 iulie – 4 octombrie 2006), funcţia de director interimar al S.I.E. Motivul acestui interimat l-a constituit faptul că Gheorghe Fulga a demisionat din funcţia de director al SIE la 20 iulie 2006, în perioada de vacanţă parlamentară.

A doua oară când generalul Predoiu a preluat frâiele conducerii SIE s-a întâplat după demisia din funcţie a lui Claudiu Săftoiu, începând din 19 martie 2007, până la data de 5 decembrie 2007.

Pentru moment, nu există infiormaţii privind persoana pe care Băsescu o va desemna la conducerea SIE în locul lui Mihai Răzvan Ungureanu. Nu este exclus ca Ungureanu să se întoarcă la SIE în cazul în care premierul desemnat nu va trece de votul Parlamentului

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult