Acasa Top SecretServicii secrete Vezi cine finanţează terorismul din România

Vezi cine finanţează terorismul din România

scris de D.S.S.
4 afisari

Mai mulţi cetăţeni români şi străini, domiciliaţi în România, implicaţi în acţiuni cu potenţial de „radicalizare şi prozelitism islamic” sunt cercetaţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru finanţarea terorismului.

Membrii Ligii Islamice şi Culturale şi ai Fundaţiei Culturale Islamul Azi,acuzaţi de finaţarea unor grupări teroriste

Suspecţii sunt membri ai unor asociaţii şi fundaţii care promovează cultura şi religia islamică în comunităţile musulmane din România, se arată într-un comunicat de presă de miercuri al DIICOT.
Aceştia ar fi implicaţi în acţiuni cu potenţial de „radicalizare şi prozelitism islamic radical„, respectiv în susţinerea unor canale de finanţare a acestor activităţi.
Procurorii DIICOT au declanşat cercetările drept urmare a unei cereri de asistenţă judiciară internaţională formulată de către autorităţile din Germania, privind un cetăţean german de origine egipteană care s-a aflat pe teritoriul României, condamnat în Egipt, în lipsă, la o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru spălare de bani în folosul unei entităţi teroriste de sorginte islamică.
Astfel, în 14 şi 19 aprilie, procurorii DIICOT au făcut 21 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Constanţa, Gorj, Mehedinţi şi Cluj.
Aceştia au confiscat diferite înscrisuri şi medii de stocare a datelor, care pot constitui probe sau pot prezenta interes în cadrul anchetei.
Procurorii DIICOT au percheziţionat, marţi, domiciliile conducătorilor Ligii Islamice şi Culturale din România şi Fundaţia Culturală Islamul Azi din Bucureşti, Constanţa şi Cluj-Napoca, precum şi a altor persoane implicate în aceste organizaţii, în cadrul unei anchete de antiterorism.
Procurorii DIICOT au primit şi sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii (SRI), autoritatea naţională în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului.

2 comentarii

betivul 20-04-2011 - 18:37

de ani de zile se stia de cotizatia „omului de afaceri” arab…..

michael 21-04-2011 - 01:14

daca cotiza si la partid totul e permis in Ro

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult