Acasa Top SecretServicii secrete Wikileaks: Băsescu l-a pus pe Baconschi la Externe

Wikileaks: Băsescu l-a pus pe Baconschi la Externe

scris de D.P.
5 afisari

Într-o notă clasificată, din 15 ianuarie 2010, ambasada SUA vorbeşte despre numirea lui Teodor Baconschi în funcţia de ministru de Externe.

Teodor Baconschi (foto MAE.ro)

Teodor Baconschi (foto MAE.ro)

„Preşedintele Traian Băsescu însuşi l-a presat pe premierul Emil Boc să îl aleagă pe Baconschi pentru acest post în locul secretarului de stat din MAE Bogdan Aurescu, care fusese nominalizat pentru funcţia de ministru de Externe în două formule guvernamentale anterioare care au fost respinse sau care nu au fost luate în calcul de Parlament înainte de alegerile prezidenţiale din decembrie”, se arată într-o notă publicată de Wikileaks. Nota diplomatică citată, semnată de ministrul consilier Jerri Guthrie Corn, face o trecere în revistă a carierei lui Baconschi, precizând că Andrei Pleşu este cunoscut ca „principalul său mentor”.

„Alegerea de către preşedintele Băsescu a unui diplomat de carieră în care are personal încredere este un indiciu puternic a determinării sale de a ţine politica externă în afara influenţei partidelor politice. Cu această alegere, preşedintele îşi reafirmă rolul de forţă călăuzitoare a politicii externe a României, după un an de interferenţă politică din partea fostului partener de coaliţie, în prezent în opoziţie, Cristian Diaconescu de la PSD”, notează documentul. Diplomaţii americani mai spun că, deşi în general este sensibil la problemele importante ale ambasadei, Teodor Baconschi s-a dovedit un foarte puternic susţinător al Bisericii Ortodoxe „şi este insensibil la plângerile minorităţilor religioase din ţară”.

9 comentarii

urbos 02-09-2011 - 14:54

Ce mai descoperire, cand e evident ca toata mizeria din tara asta e facuta de infectia umana de la Cotroceni. Iar chestia cu „presatul” e pentru retardati gen Cartianu si Roland, secatura securista Base da ordin. Oricum penibile formularile din texte, gretoase chiar, dar ce sa te astepti de la javrele americanesti care sprijina potaia securista in fruntea tarii?

BULA 02-09-2011 - 20:07

Iar te iei de sluga (Basescu) si nu ai curajul sa te iei de seful slugii (americanii). Sunt convins ca si cei de la PNL i-ar pupa putin pe americani, daca ar ajunge iar la butoane. Tariceanu si-a inceput mandatul cu pupiciuri in fund la francezi, dupa care a trecut la unchiului Sam.

urbos 03-09-2011 - 06:07

Americanasii nu sint sefii secaturii de la Cotroceni, canalia de Basescu s-a facut pres in fata SUA(cu „ajutorul” ji danimii) ca sa fie sustinut. Americanii se folosesc de aceasta scursura umana dar nu pot fi numiti sefii lui. Basescu se poate vinde pe el si sa vanda si tara, oricui i-ar asigura perpetuarea la putere, nu doar americanilor sau ji danilor. S-a nimerit conjunctura in care americanasii au uitat ce inseamna democratie si s-au transformat in gunoaie. Mai degraba ji danimea ii da ordine, caci astora le e vandut.
In rest, il bagi si pe Tariceanu aici, sa mesteci si tu un cacat.

Pribeagul 02-09-2011 - 18:43

Omul mi se pare a fi un om din popor si din… topor. Nu vad sa-l dea nici o… dar absolut nici o calitate afara din casa. Vested, gri, lipsit de orice har…

BULA 03-09-2011 - 08:35

Spune domnule mai clar, ca arata ca un cioban. Nu vezi ce pozitie are, cu mana in buzunar si cum tine microfonul ca pe bazdoaca ?

vic 03-09-2011 - 13:41

PS .pentru toti sugiii ,lingiii si pupinii usl.istilor bolsevici ,crinu ,ponta ,voiculescu ,si multi altii’ preacinstiti ca EI , vil’ da gratis .,pofta buna ,pseudo-incultilor ,cu prea multe scoli…., alaturi

urbos 03-09-2011 - 13:44

Sa iesi din curul betivului securist de la Cotroceni ca sa scrii pe forum…asta da, viata de vierme!

BULA 03-09-2011 - 13:44

Asemenea si pentru cei ai PDL-ului. Sa va ia dracu pe toti. Sa ne ajute Dumnezeu sa ne picati in mana, ca o sa vedeti voi ce va fi.

BULA 03-09-2011 - 13:59

Reeducarea o sa vamanace, ca la Pitesti. O sa mergeti pe sarma, jegurilor. La cat ne-ati umilit, material si din toate punctele de vedere, o sa va chinuim pana o sa crapati, cu tot neamul vostru.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult