Acasa Top SecretServicii secrete WikiLeaks nu a desfasurat operatiuni ilegale

WikiLeaks nu a desfasurat operatiuni ilegale

scris de D.S.S.
6 afisari

Legea americană împotriva spionajului şi textele juridice care ar putea fi aplicate pentru a-l urmări pe Julian Assange, fondatorul WikiLeaks nu au fost utilizate niciodată împotriva responsabilului unei publicaţii, indică un raport al Congresului american vineri.

Raportul a fost elaborat de serviciile de cercetare ale Congresului. Experţii indică în el că legile care sancţionează divulgarea informaţiilor confidenţiale au fost aplicate cvasiexclusiv în cadrul urmăririlor angajate împotriva persoanelor private acuzate că au transmis informaţii spionilor străini şi împotriva spionilor înşişi.

Legea împotriva spionajului prevede pedepse de la 10 ani închisoare la pedeapsa cu moartea, această ultimă opţiune fiind aplicabilă în special când identitatea agenţilor secreţi a fost dezvăluită.
În practică, „scurgerile de informaţii confidenţiale spre presă nu au fost pedepsite decât rar ca nişte crime. Nu suntem la curent cu niciun caz în care o persoană care a difuzat informaţii obţinute pe căi neautorizate datorită unui angajat al guvernului să fi fost urmărită”.
Într-un interviu acordat canalului de televiziune american ABC vineri, Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, care a transmis recent mai multe mii de telegrame diplomatice americane, a declarat şi el că este foarte puţin probabil – din punct de vedere legal – ca justiţia SUA să poată conchide că WikiLeaks ar fi desfăşurat „activităţi ilegale”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult