Acasa Top SecretServicii secrete WikiLeaks: Pentru Putin, NATO este o organizaţie “inutilă”

WikiLeaks: Pentru Putin, NATO este o organizaţie “inutilă”

scris de D.S.S.
4 afisari

În decembrie 2009, la o întâlnire cu uşile închise, premierul rus Vladimir Putin l-a scos din fire pe secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, când i-a spus că „existenţa în continuare a Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic este lipsită de sens”, relevă note diplomatice publicate de WikiLeaks în ziarul norvegian Aftenposten.

Rasmussen si  Putin

Anders Fogh Rasmussen şi Vladimir Putin

Conform unui document datat ianuarie 2010, premierul rus a recunoscut tranşant că interesul Rusiei este ca Alianţa Nord-Atlantică să se destrame în cele din urmă. Putin a făcut aceste declaraţii cu ocazia vizitei de trei zile a secretarului general al NATO la Moscova. Cu acest prilej, primul ministru rus a emis unele obiecţii şi în legătură cu planurile NATO de a desfăşura rachete în Bulgaria şi i-a cerut lui Rasmussen informaţii suplimentare despre acest subiect.
Oficial, despre planurile americane de dislocare în Marea Neagră a unor nave ale marinei SUA, echipate cu sisteme antirachetă Aegis la bord şi despre amplasarea unui radar în Europa în cadrul sistemului american antirachetă în regiune s-a aflat în vara anului trecut.
Tot din cablogramele WikiLeaks rezultă că nu mai puţin îndrăzneţe au fost şi declaraţiile făcute cu acea ocazie de ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, care ar fi spus că Rusia „nu datorează nimic SUA” pentru relocalizarea elementelor scutului american antirachetă din Cehia şi Polonia.
Ziarul Aftenposten aminteşte că şeful NATO şi-a autoevaluat cu nota „patru” rezultatele vizitei sale la Moscova. La o conferinţă de presă, după discuţiile cu oficialii ruşi, Rasmussen a declarat că Alianţa nu este dispusă să facă un compromis cu Rusia în probleme de principiu. Cu toate acestea, Rasmussen a remarcat că NATO vrea să coopereze cu Rusia în domenii în care „interesele noastre coincid”, în special în Afganistan.


5 comentarii

Mache 12-02-2011 - 16:50

Pai chestia cu inutilitatea NATO e latrata de toti kremlinezii (+ slugile lor) pana la sufocare de la Stalin incoace. Ce nu s-au intrebat ei niciodata e de ce mai trebuie sa latre atat daca NATO tot e de degaba?

digital 12-02-2011 - 18:19

astia cand se autoevalueaza se autoflageleaza,de fapt.

iar la *implanturile de interese sunt campioni deopotriva:auzi expresie la seful NATO-* Rasmussen a remarcat că NATO vrea să coopereze cu Rusia în domenii în care „interesele noastre coincid”, în special în Afganistan.*

digital 12-02-2011 - 18:30

mari strategi are si NATO cand aloca pozitii antiracheta in polonia(cred ca se apara de norvegieni si finlandezi)-nu conteaza bani sa iasa,ce importanta are de cine ne aparam!

Mache 12-02-2011 - 20:21

Si chiar asa, care-i problema Rusieivis a vis de cine se apara NATO? Nu s-a laudat Ivan ca a inventat niste rachete care pot sa strapunga orice scut antiracheta actual si viitor? Sau nu-i mai simplu sa-si construiasca ei insisi un scut si mai falnic ca ala al imperialistilor 🙂 ?

Dr.Harakiri 14-02-2011 - 07:50

bey mache,pupator de dorsale ovreiesti.la momentul destramarii tratatului de la Varsovia,automatishe,nato trebuia spulberata.dar cum mai putea justifica pentagonu’ zecile de mii de angajati si sutele de mii de bravi soldati americani raspanditi ca gandacii de bucatarie,prin toata Europa si aiurea?daca-i punea pa liber,ramaneau mexicanii din fata de la Home Depot,tu,alamar si alti mancatori de cacao fara lucru.mai bine du-te la originea aparitiei tale si lasa scremetele astea obosite de latrau,ca puti de la o posta a fost activist comunist,reciclat.zaaat.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult