Acasa Exclusiv ZiuaVeche.roDosare Ultrasecrete Wikileaks. Vaticanul cere ca documentele privind abuzurile sexuale ale clerului sa fie privite cu rezerva

Wikileaks. Vaticanul cere ca documentele privind abuzurile sexuale ale clerului sa fie privite cu rezerva

scris de Ziua Veche
0 afisari

vaticanVaticanul a atras atenţia, sâmbătă, asupra credibilităţii informaţiilor dezvăluite de site-ul Wikileaks, subliniind că acestea trebuie privite cu rezervă şi cu mare prudenţă.


Reacţia Vaticanului vine după ce după ce cotidianul britanic The Guardian a publicat o notă diplomatică americană care pune în cauză atitudinea Sfântului Scaun în problema pedofiliei.

Conform acestei note a Ambasadei americane la Roma, Vaticanul ar fi refuzat cooperarea într-o anchetă irlandeză privind abuzurile sexuale asupra copiilor comise de membri ai clerului din Dublin pe motiv că solicitarea irlandeză nu respecta procedurile oficiale.

În comunicatul său de sâmbătă, citat de AFP, Vaticanul refuză “să intre în aprecierea extremei gravităţi produse de publicarea unei mari cantităţi de documente confidenţiale şi a posibilelor consecinţe ale acesteia”.

“Natural, astfel de rapoarte reflectă percepţiile şi opiniile celor care le-au scris şi nu pot fi considerate nici ca expresie a Sfântului Scaun, nici ca redare precisă a cuvintelor responsabililor săi”, adaugă documentul.

“Credibilitatea lor trebuie deci considerată cu rezerve şi multă prudenţă”, se mai arată în comunicatul de la Vatican, potrivit Agerpres.

Potrivit unei telegrame din 26 februarie a Ambasadei americane la Roma, solicitările de informaţii din partea Comisiei Murphy, responsabilă de anchetarea asupra cazurilor de pedofilie din Irlanda, “au ofensat mult oamenii de la Vatican (…) deoarece ei au văzut în aceasta un afront adus suveranităţii Vaticanului”.

Potrivit documentului, Comisia Murphy a scris direct reprezentanţilor de la Vatican, trecând peste calea diplomatică.

1 comentariu

zeitgeist 22-03-2011 - 16:29

alaturi de guverne si exploatatori acesti paraziti criminali notorii infecteaza societatea umana decazand-o moral…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult