Acasa Zvonul Zilei Adrian Sârbu, FBI şi fraudă pe Bursa de la New York

Adrian Sârbu, FBI şi fraudă pe Bursa de la New York

scris de Z.V.
4 afisari

Potrivit unor informaţii obţinute de Ziua Veche, reţinerea lui Adrian Sârbu, în seara de 2 februarie 2015, de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), s-ar datora presiunilor făcute de reprezentanţii Fiscului american şi agenţilor FBI sosiţi special la Bucureşti.

adrian sarbuOficial, Adrian Sârbu a fost acuzat de evaziune fiscală în dosarul de la Mediafax Group. În acest dosar, deschis anul trecut, acţionarul majoritar de la Mediafax Group este acuzat de spălare de bani, evaziune fiscală şi delapidare.

Ce nu s-a aflat până acum este faptul că agenţii FBI investigau de peste doi ani o frauda de proportii pe bursele de la New York si Londra, prin care au disparut din conturi actiuni de peste 100 de milioane de euro. Grupul infracţional era format din mai multe persoane cu diverse cetăţeni, printre care şi Adrian Sârbu. Schema de fraudare a acţiunilor de pe burse se desfăşura prin intermediul a două companii de brokeraj. După ce banii erau rulaţi prin mai multe bănci ajungeau în conturile unor firme offshore.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult